FONTANA KREATIVNOSTI

Grad Kultura

Na događaju “Fontana kreativnosti” u organizaciji udruženja građana “300 Kragujevčana” okupilo se više stotina ljudi.

Za okupljene sugrađane priređen je kulturno umetnički ali i sportski program po uzoru na najlepše svetske trgove. Pozvani su ulični svirači, slikari brzih portreta, slikari na staklu, a posebnu zahvalnost organizatori su uputili udruženju “Iskra Kg” iz čijih su redova gospođe koje su prikazale svoje rukotvorine na trgu.
Okupljeni su imali priliku i da se oprobaju u šahu protiv talentovanih dečaka i devojčica iz šahovskog kluba Radnički.
Okupljenima se obratio Dušan Zeka Aleksić, član predsedništva “300 Kragujevčana” koji je podsetio da fontana ne radi duže od 10 godina iako je investicija za njeno stavljanje u funkciju mala za grad i može se brzo otplatiti samo rentiranjem javne površine za bašte ugostiteljskih objekata ili za nastupe umetnika ili parcele za izlaganje njihovih proizvoda.
Okupljeni sugrađani svojim potpisima podržali su zahtev “300 Kragujevčana” kojim se traži da se obrati pažnja na ovaj deo grada i oživi rekonstrukcijom fontane.
Tagovi:

3 komentara

  1. Početak rada fontane, isforsiran jučerašnjom akcijom, bio bi snažan vetar u leđa pokretu. Odustajanje i mirenje sa nebrigom vlasti razočaralo bi građane. Nemojte da dozvolite da se radi kao u vreme Tadića (mučenik nije imao gde, pa je pre kandidature, otišao u “Brzan plast“!!! i tamo se slikao na otvaranju nekog pogona). Akcija mora da se ostvari makar se i ponovila. Vodoskok fontane, odmeravaće i skok pokreta!

    1. Poštovani, nastavićemo sa akcijama ako bude potrebe. Na svakoj sledećoj očekujemo sve veći odziv jer bez brojnosti nema dovoljnog pritiska. Sto se zahteva tiče, bili smo više nego realni i dali smo rok do sledeće godine odnosno do sledeće letnje sezone da se posao završi sto znaci da bismo dogovor morali da imamo do jeseni.
      Pozdrav.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.