Jovanović: Jedinstvena opozicija bi mogla da pobedi vlast

Izbori/Bojkot

Generalni sekretar Narodne stranke, Stefan Jovanović, izjavio je da bi opozicija, ako se dogovori o zajedničkom nastupu i odluči da učestvuje na izborima najavljenim za april 2022. godine, mogla da uz podršku građana „ugrozi i pobedi vlast“.

  • Okuplja nas iskrena borba za promenu režima i sistema u Srbiji i za pobedu je neophodna jedinstvena lista opozicije na beogradskim i parlamentarnim izborima, kao i jedinstven predsednički kandidat, rekao je Jovanović televiziji Juronjuz Srbija. 

Jovanović je naveo da je za jedinstvo opozicije ključan dogovor Narodne stranke, Stranke slobode i pravde i Demokratske stranke o zajedničkom nastupu, koje bi trebalo da zajedno izađu na izbore ili da ih zajedno bojkotuju.

  • Izborni uslovi su isti kao i na prethodnim izborima, održanim u junu 2020. godine i, ako se ne dogodi čudo, ostaće isti i na predstojećim izborima. Zato još nismo odlučili da li ćemo na njih izaći ili ne, rekao je Jovanović.

Jovanović je istakao da su u zajedničkom opozicionom frontu dobrodošle sve stranke koje su na delu pokazale da ne sarađuju sa vlašću i dodao da se „ne može biti malo opozicija na rečima, a malo vlast u koaliciji sa SNS na lokalnom nivou“.  

Generalni sekretar Narodne stranke rekao je da se ta stranka odlučila da učestvuje na lokalnim izborima u Negotinu i zato da bi pokazala kako izgledaju izborni uslovi u Srbiji.

  • Obavljamo kontrolu izbornog procesa i sastavićemo izveštaj koji će pokazati kakvi su uslovi na terenu. Dok Narodna stranka nije odlučila da izađe na izbore u Negotinu, nisu postojale druge opcije, a kada smo saopštili da ćemo učestvovati, pojavile su se fantomske liste sa ukradenim potpisima podrške građana. Narodna stranka je jedina koja u Negotinu učestvuje u kampanji sa imenom i prezimenom svog kandidata za predsednika opštine, Krstom Stankovićem Njenjulovićem, dok se ostale liste kriju iza partijskih vođa. Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić je podmetnuo kukavičja jaja i u Negotinu će na izbore izaži pet lažnih opozicionih lista, zaključio je Jovanović.
foto: Narodna stranka
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.