JOVO BAKIĆ I ZORAN HAMOVIĆ NA TRGU SLOBODE

Politika

U Kragujevcu je za  sutra (petak) po podne zakazana nova, peta po redu tribina „Slobodno naTrgu slobode“, na kojoj će sa zainteresovanim žiteljima šumadijske prestonice da razgovaraju poznati sociolog dr Jovo  Bakić, te vlasnik i urednik Izdavačke kuće „Klio“. Na tribini koja kraj malog amfiteatra kod Doma sindikata (nekada samoupravljača) počinje sutra u 18 sati,  najpre  će, prema najavi organizatora, da bude predstavljena najnovija Bakićeva knjiga „Evropska krajnja desnica“.

Potom će moderatorka tribine, novinarka Bojana Vlajović Savić, i prisutni Kragujevčanima sa gostima da razgovaraju upravo o temama koje obradjuje poslednja  knjiga Jove Bakića. Dakle, „ Sve o evropskom fašizmu, populiznu, rasizmu, o pogubnosti onoga što raste“; „Kome su sada potrebni autoritarnost, nacionalizam, ksenofobija?“; „Kako je reč fašizam postala neizostavna u našem svakodnevnom životu?“

Naravno, razgovaraće se o i aktuelnoj društveno-političkoj – ekonomskoj situaciji u Srbiji, o predstojećim opštim izborima i drugim temama.  Tribinu organizuje  udruženje  gradjana „Kragujevac slobodno“.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.