Jugoslav Ristić pisao Nikoli Dašiću

Ekonomija Grad
Predsednik Saveza samostalnih sindikata Kragujevca Jugoslav Ristić uputio je otvoreno pismo gradonačelniku Kragujevca Nikoli Dašiću. Pismo prenosimo integralno:

Kako niste udovoljili našem zahtevu da razmenimo stavove o pripajanju “Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj”, Privrednom društvu „Centar za strna žita“, odnosno našoj brizi za zaposlene u “Centru za strna žita”, čime ste pokazali i nepoštovanje prema Savezu samostalnih sindikata Kragujevca, organizaciji koja postoji od 1905.godine i koja je radnicima ovog Grada i Srbije donela mnoge dobrobiti, prinuđeni smo da Vam se obratimo na ovaj način. Nadamo se da Vaše odbijanje da razgovaramo nije rezultat krutog ideološkog stava i da Vam je poznata istorija našeg Grada i uloga radnika.
Molimo Vas da nama i svim građanima Kragujevca odgovorite na sledeća pitanja:

 • Zašto je Grad pre četiri godine osnovao Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj i da li su se bavili onim što je navedeno kao delatnost, istraživanje i razvoj u tehničko- tehnološkim naukama. Da li je to preduzeće bilo šta zaradilo za te četiri godine postojanja?
 • Zašto je Grad za ovo preduzeće platio renoviranje poslovnog prostora u Cerovcu i plaća godišnje 1. 800.000 dinara na ime zakupa za taj prostor?
 • Da li su svi zaposleni u ovom preduzeću članovi vladajućih partija?
 • Zašto je Grad preneo ovom preduzeću celokupne robne rezerve u vidu žive stoke, što predstavlja jedinu imovinu ovog preduzeća?
 • Kako će pripajanje tog preduzeća Centru za strna žita sa imovinom od preko dve milijarde dinara i tradicijom od 122 godine da doprinese efikasnijem i boljem radu?
 • Zašto osoba koju projektujete kao budućeg direktora obilazi lokalna komunalna preduzeća i traži radna mesta za stalno zaposlene u Centru za strna žita, kada nije na zakonit način moguće promeniti radni status tih zaposlenih, jer im se duguju porezi i doprinosi za više od četiri godine, tvrdeći da radnici koji se prikljčuju Centru za strna žita moraju da ostanu da rade.
 • Zašto član Gradskog Veća za ravnomerni razvoj grada i sela na sastancima upoređuje organizaciju svoje privatne firme sa organizacijom Centra za strna žita? O čemu više brine? Da li je njegova nadležnost da utvrđuje ko je višak u Centru?
 • Da li ste upoznati da Vaš bliski saradnik traži da se ponovo zaposli u Centru za strna žita, osoba koja je pre tri godine dobrovoljno napustila Centar uz isplatu otpremnine od 300 Evra po godini staža?
 • Uoliko uspete da na bilo koje od ovih pitanja pronađete logičan odgovor, rado ćemo Vas saslušati.
  Savez samostalnih sindikata Kragujevca
  Predsednik
  _____________
  Jugoslav Ristić
Tagovi:

7 komentara

 1. Jel to Juga piše u ime sindikata zbog Marine Ristić ( svoje supruge pravnice ) koja radi u Strnim žitima ! Privatni sindikat ,bravoooo !

  1. Ma nemoguce da se Juga Ristic posle toliko vrwmena obrati javnosti, bas kad je to pitanje vezano za njegovu zenu. A sto su on i njegov sindikat upropastili mnoge radnike losim kolektivnim ugovorima se ne dovodi u pitanje, sve dok nije vezano za njegovu suprugu. To ispada da je privatni sindikat. Sram te bilo. Bolje da se pokrijete usima i ti i svi tvoji predstavnici sindikata u Kragujevcu.

  2. Botino jedna , Jugoslav Ristic stiti zaposlene svih preduzeca u Sumadiji, a ne samo Centra za strna zita. Zar je normalno da 12 zaposlenih na neodredjeno vreme , svi sa radnim stazom preko 20 i kusur godina budu proglaseni tehnoloskim viskom , dok bi zaposleni iz pripojenog preduzeca, svi na odredjeno vreme ostali u radnom odnosu i promenili status u zaposlene na neodredjeno vreme cime bi resili svoje pitanje zaposlenja na duze vreme. Cime su oni to zaluzili, jer time sto su clanovi vladajucih partija. Jer znas ti botino jedna da zaposlenima u Centru za strna zita nisu uplaceni doprinosi za 4 i vise godina a da je to grad preuzeo obavezu jos 2016.godine kad je preuzeo ovaj Centar i najatraktivniju zemlju od Republike . Zemlju je prodao , a doprinose nije isplatio. A od para koje je uzeo za tu zemlji isplatio kompletne doprinose za Zavod za zastitu zdravlja Zastava da bi presla u republicku nadleznost, a jos je gradska. A Centru nije isplatio od para koje je za tu istu zemlju dobio od investitora, Kaze On da zemlja koju je grad preuzeo , nije zemlja Centra. Jeste ona u Luznicama ,a i bez obzira dal jeste ili nije, sto grad nije preuzeo samo zemlju od Republike a zgrade i zaposlene ostavioo Republici. E bato moj, nije mogla samo zamlja. morali su i radnici i njihova potrazivanja. Znas li Tugo jedna da je kompleks Milanovic napravljen na zemlji Centra za strna zita koju je Centar sam kupio od svojih para 1978. a drzava mu otela posle nakon gasenja Instituta iz Beograda. Znas li ti nesreco jedna da nicija nije gorela do zore, pa nece ni tvoja, pasces i ti u nemilost onih sledecih koji budu dosli, pa ce taj isti Juga Ristic i tebe da spasava. E BOTINO moja jadna ti glava kad ne umes sam svojim mozgom da mislis, vec onim kojim te cipovali.

  3. Nauci prvo pravopis srpskog jezika, pa se onda javno oglasavaj. Iza upitne recenice stoji znak pitanja, a ne znak uzvika. Jadan(a) si ti, to svi znaju, samo ti ne mozes da shvatis. Zaj…o(la) si se. Nije zbog Marine Ristic, ona moze i u penziju. Ali nema se para za uplatu nedostajuceg doprinosa za 4 godine. Ne raspolazes pravim informacijama.

 2. Zorane i Vlado, bas ste pravi botovi. Sta je to Juga upropastio? Vodio je oruzare iz pobede u pobedu. Pogledajte na njihovoj facebook stranici da se stalno oglasavaju. bili su deo vsakog dogadja, vezanog za radnicka prava u Kg. Ali sta cete, mora da se zaradi plta za dolicarenje..

 3. Ne dirajte nesrećnog Vladu i njegovog sapatnika Zorana. Ljudi samo rade ono što im je naloženu u SNS. Verovatno se i ne slažu sa tim što su napisali ali nešto mora da se jede. Od vazduha i opozicionog delovanja se ne živi.

  1. Marko, imaju li Vlada i Zoran casti? Nijesamo bitno da napune stomake od lazi koje iznose. Pokusavaju da ukaljaju coveka koji je predvodio najjacu sindikalnu organizaciju u zemlji i kog su sve vlasti postovale. Ja sam radila u Zastavaelektro u Raci, niko nam osim njega i Tome iz opstine nije pomogao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.