JURA U RAČI PRODUŽILA PREKID PROIZVODNJE DO KRAJA OVE SEDMICE

Doba korone Društvo Ekonomija

Kompanija „Jura“ u Rači u kojoj je danas trebalo da bude nastavljena proizvodnja prekinuta 26. marta zbog situacije sa korona virusom, odlučila je da radnici ne dolaze na posao do kraja ove sedmice, rečeno je Beti u ovoj kompaniji.

Kako su naveli, odluka o prekidu rada je doneta zbog toga što je i sam proces proizvodnje organizovan tako da su radnici blizu jedan drugoga.

U kompaniji su rekli da će i dalje pratiti epidemiološku situaciju i mere države te će u skladu sa tim donositi buduće odluke o radnom angažovanju.

Postoji mogućnost da se kasnije organizuje minimum rada u proizvodnji uz poštovanje svih propisanih mera zaštite radnika.

U kompaniji su i dalje angažovani zaposleni u administraciji, ali kako kažu, oni se nalaze na propisanoj distanci.

Kako Beta nezvanično sanaje, radnici Jure su danas, posle isteka odsustva, došli na posao, ali nisu želeli da rade, te je posle toga kompanija odlučila da produži prekid rada i ove sedmice, i radnici prve smene su zatim vraćeni kući.

Tagovi:

1 komentar

  1. Ovu informaciju treba proveriti. Radnici se pozivaju telefonom od strane lidera*(vodja grupe) koji kazu da je sutra 7.4.2020.radni dan.
    Bez obzira sto u pogonu i u autobusima nije obezbedjen ni minimum postovanja bezbednosnih mera zbog zaraze.
    Ukoliko se rukovodstvo YURE oglusi na sve apele i uredbe vlade Srbije o merama bezbednosti zbog zaraze, neophodno je da se u
    ovu pricu ukljuci MUP i pravosudni organi i da sprece NEODGOVORNO ponasanje onih koji vode ovu fabriku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.