KAKO JE JEDNA GRADSKA UPRAVA PREDLOŽILA DIREKTORA ZAVODA ZA STOMATOLOGIJU, ODBORNICI NISU PRIHVATILI I – KO JE SADA DIREKTOR

Društvo Grad

Zaposleni u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika skupljali su potpise za spas ove zdravstvene ustanove. Mediji su donosili vesti o koridorima koji će zaobići Šumadiju. Premijerka je u Kragujevcu prisustvovala početku radova na izgradnji DATA centra…

Da Zavod za stomatologiju Kragujevac radi bez direktora, da je na poslednjoj sednici Skupštine grada (28. jun) jedna gradska uprava predložila kandidata, koga odbornici nisu prihvatili, da je promenjen ceo Upravni odbor te ustanove – niko nije primetio.

Na konkurs za direktora Zavoda za stomatologiju u aprilu ove godine javilo se četvoro kandidata: dr Ranko Golijanin, dr Goran Gemaljević, dr  Tatjana Kanjevac i vd direktor dr Zoran Kecojević. Na sednici Upravnog odbora te ustanove, koja je održana 29. maja, Upravni odbor odbacuju prijavu dr Kecojevića jer, kako piše u zapisniku sa sednice UO, “ne ispunjava uslove za rad na radnom mestu direktora u skladu važećim Zakonom o zdravstvenoj zaštiti”. Prema Zakonu kandidat mora da ima pet godina provedenih na rukovodećem mestu u zdravstvenoj ustanovi, a kako je Upravni odbor utvrdio, dr Kecojević je pokušao taj “nedostatak” da popuni donoseći potvrde iz dve privatne stomatološke ustanove, ali Agencija za privredne registre to nije “prepoznala”.

Na toj sednici članica Upravnog odbora dr Olga Milošević je istakla da je “struka bila protiv predloga da se uvede novo zakonsko rešenje da se za mesto direktora traži pet godina radnog iskustva kao rukovodioca zdravstvene ustanove, ali da republički parlament to nije uvažio”. Rekla je i da je “dr Kecojević mlad, perspektivan čovek, pun ambicija, ali da zakon u ovom trenutku nije bio na njegovoj strani”.

Zapisinik UO Zavoda za stomatologiju1

Zapisnik UO Zavoda za stomatologiju

Upravni odbor Skupštini grada predlaže da za direktora bira dr Ranka Golijanina “zbog ostvarivanja pozitivnih rezultata ustanove kojom je rukovodio, izuzetnih menadžerskih sposobnosti i vizija za dalji razvoj Zavoda”. Dr Golijanin je bio direktor Zavoda, koga je na to mesto izabrala većina dok je na vlasti bila Zajedno za Šumadiju u Kragujevcu.

Nešto pre toga na mesto članice u upravnom odboru (17. maja), ostavku podnosu Slava Janković, a pojedini članovi pričaju o “ogromnom pritisku pojedinaca iz lokalne samouprave”.

 

Ostavka Slave Janković

Suprotno uobičajenoj praksi pred odbornike Skupštine grada na sednici 28. juna ne stiže predlog Upravnog odbora Zavoda, već Gradska uprava za zdravstvenu i socijalnu zaštitu za direktora predlaže dr Gorana Gemaljevića, jednog od troje kandidata, pored dr Tatjane Kanjevac i dr Ranka Golijanina, koji ispunjavaju uslove. Za ovaj predlog glasalo je dvoje odbornika, a vladajuća većina, na istoj sednici, izabrala je i nov Upravni odbor u kome su sada dr Antonio Dimitrovski (direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika) dr Tatjana Bošković Matić, specijalista neurolog i dr Danijela Pirić Janić, specijalista preventivne i dečje stomatologija.

Kako je dr Kecojević za vd direktora Zavoda za stomatologiju imenovan 28. decembra prošle godine, 28. juna istekao mu je period na koji je postavljen, tako Zavod trenutno radi bez direktora. Dan posle sednice Skupštine grada grupa zaposlenih u Zavodu pisala je ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru i tražila da se “ispoštuju odluke Upravnog odbora”

Tagged

7 komentara

  1. Bruka i sramota!!!!Opstina hoce na silu da postavi SVOG coveka na meato direktora i ako zakonski nema kvalifikacije.Veroljub Stevanovic je unistio grad Kragujevac,a ovi novi ce samo dokusuriti sve.Sve bagra do bagre!!!!!

    1. Bivsi direktor najveci neradnik Zavoda za Stomatologiju.Bruka i sramota za struku ko je direktor bio tolike godine.Prica se i da mu diploma nije validna stecena u Sarajevu pred pocetak rata.

  2. Najveci neradnik Zavoda za stomatologiju je bivsi direktor.Bruka i sramota za ovaj grad i celu struku.Raspitajte se o njegovoj diplomi iz Sarajeva.

  3. Najveci neradnik Zavoda za Stomatologiju je bivsi direktor.Bruka za struku i ovaj grad.Raspitajte se o validnosti njegove diplome iz Sarajeva,stecene u toku rata.

  4. Mnogo mute vodu ljubitelji “novog” nekvalifikovanog direktora. Niko u članku ne spominje da treba da bude izabran “stari” direktor, već je reč o tome da je zloupotrebljen kandidat koji je imao sve kvalifikacije za ovo mesto, a to je dr Gemaljević. Gradska uprava je maksimalno iskompromitovala reizbor za bilo koju ustanovu pod gradskim okriljem. Kriminal!

  5. Velika steta za bivseg direktora koji uprkos svim svojim menadzerskim sposobnostima,ne moze da bude izabran za direktora.Najvece sposobnosti su mu zaposljavanje sina i cerke glavne sestre.Pitajte radnike na kakvim je crnim listama bio pre nego sto je izabran za direktora.Svojim (ne)radom je zasluzio da bude na tim listama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *