Kamenovane prostorije DS-a u Kraljevu

Politika

Prostorije Demokratske stranke u Kraljevu bile su na meti napada, kada je nepoznato lice kamenom razbilo staklo sa likom Zorana Đinđića na ulaznim vratima. U trenutku napada nije bilo nikoga u prostorijama, tako da niko nije povređen, a incident je prijavljen policiji.

  • Još uvek nismo dobili nikakvu povratnu informaciju iz policije, a odgovornima poručujemo da neće uspeti da uplaše demokrate i tako ih nateraju da odustanu od borbe za dostojanstven život u Srbiji, izjavio je predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Kraljevo, Vukomir Mitrović.
Prostorije DS-a u Kraljevu

Demokrate ističu da „u društvu u kom režim ne samo da ne sprečava, već i otvoreno podržava nasilje od strane pojedinaca i organizovanih grupa pod kontrolom samog režima, zastrašivanje i fizičko nasilje postaju deo naše svakodnevice“. Prema njihovim rečima režim Aleksandra Vučića nastoji da uništi ne samo opoziciju, nego i svakoga ko se usudi da slobodno govori o problemima građana, pa se tako pojedinci skloni nasilju osećaju ohrabrenim da sprovode teror građana na našim ulicama.

  • Demokatska stranka insistira na tome da se otkrije identitet nepoznatog lica ili nepoznatih lica koja su napala prostorije Demokratske stranke u Kraljevu u što kraćem roku i da ona odgovaraju za svoje postupke. U suprotnom, još jednom će biti poslata jasna poruka da je režim Aleksandra Vučića prešao sa diskreditacije i uskraćivanja prava na punopravno učešće u političkom životu na otvorenu primenu nasilja i da niko u Srbiji nije bezbedan,“ zaključio je Mitrović.
foto: GO Demokratske stranke Kraljevo
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.