KG PRIČA: PREDLOG BUDŽETA GRADA JE TAKAV, DA JE NAJBOLJE URADITI NOV

Politika Video

Zlatko Milanović i Edis Durgutovuć, odbornici „Kragujevačke priče“, otvoreno su kritikovali predlog budžeta za 2020. godinu. Naveli su da ovako predložen budžet nije realan.

  • Prihodi i rashodi u budžetu grada Kragujevca moraju da se smanje, niko nije prtiv investicija, ali moramo biti realani i projektovati budžet u skladu sa mogućnostima. Iznos od milijardu i dvesta miliona projektovanih subvenicija za sledeću godinu je katastrofalan ako se uzmu u obzir  sve reorganizacije i reforme koje je gradska vast obavljala u prethodnih pet godina, rekao je Edis Durgutović i dodao da ni jednom stavkom nije predviđeno finansiranje medija u Kragujevcu, što.kako je rekao, „jasno pokazuje da i posle 5 godina Radomir Nikolić nema nameru da poštuje Zakon.“
  • – Budžet je pogrešno projektovan, bez razvojnih komponenti, valjanih investicija i ideje za razvoj grada, nema projektovanih sredstava za razvoj malih i srednjih preduzeća. Projektovani prihodi od prodaje zemljišta od  skoro 3.700.000.000 dinara, su neralni jer je vrlo teško prodati zemljište u tom iznosu, obzirom da znamo gradonačelnik nema pripremljeno zemjište, rekao je Zlatko Milić.

Odbornici „Kragujevačke priče“ su najavili i podnošenje amandmana na predlog budžeta.

Tagovi:

3 komentara

  1. Dajte neke gradske teme kao Narodna stranka o zagadjenju. Budžet je kao okean. Vi kao da štitite Nikolića za zagadjenje i pravdate fa skretanjem teme na budžet iako nije rešio pitanja zagadjenja grada za 5 godina. Glasaćemo ipak za Batu Hermana i NS jer se jedini bore za grad koji nije zagadjen, ili se ujedinite pa onda za sve vas po temi zadadjenja a ne buidžeta. Ako komentarišete budžet, vi sebe vidite kao gubitnike a ne pobednik,e koji će odmah menjati budžet. JP Urbanizam ima direktora iz Novog Sada, kojeg je doveo lično Radomr Nikolić da ucrta autobusku stanicu na privatnom zemljištu i koji je kažnjen za zloupotrebe od strane Agencije za borbu protiv krupcije jer je zaposlio ženu predsednika Nadzornog odbora i ima svoju privatnu firmu gde je direktor i to dok je direktor na javnoj funkciji a Vi pričate o španskim selima i budžetu ,umesto da tražite hitne smene za dokazane Radomirove muljatore!!!

  2. Sve je tačno što ste rekli, apsolutno, neverovatno je kako svi ćute, kako se svi prave blesavi…
    Ovde se tačno vidi argumentovana kritika, svaka čast… samo tako nastavite.

  3. Sram te bilo Edise pričaš o budžetu dok se gradjani guše od zagadjenja. Sigurno ćeš glasati i za reizbor Glavnog urbaniste koji je na Komisiji podržao nadzemnu garažu kod Srca i Autobusku stanicu kod Jezera Bubanj. Trotoari i fasade su u rasulu ali Radomir Nikolić štiti Nenkovića jer mu je dobar poslušnik iako se ne razme u svoj poso ali mu izglasava njegove problematične lokacije. Problem je što Kragujevac nema opoziciju ili je ima ali onu koja ćuti ko zalivana, a Nikolić uvek može da se pokrije da je glavni urbanista na Komisiji izglasao autobusku i garažu, i da on nema sa tim ništa. Sramota je da Kragujevac nema opoziciju sem Verka, koji ne napada nikad glavnog urbanistu jer on saradjuje sa Verkovim arhitektima. Nikolić Nenkovića drži ko ikebanu da mu odobri šta on hoće a ta to vreme Nenkovića ne dira iako zna da se bavi privatnim poslom. Kragujevac leglo korupcije i kriminala koje predvodi Radomir Nikolić. EDIS Nikolićeva ikebana za kao opoziciju i ovo jedino Zeka i Herman mogu da reše ako pozovu nekog ko je častan i zna svoj posao i hoće da uredi grad i zaustavi Nikolićev kriminal koji on vešto štiti preko načelnika za insepkciju Zorice Avramović koja ne šalje inspekciju na bespravne spratove po centru grada !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.