KOALICIJA STAMATOVIĆA, STEVANOVIĆA I DRAGANA JOVANOVIĆA, BEZ ŠAPIĆA

Politika

Ako bi se danas pravila izborna lista, najavljivana kao skup „lokalnih uspešnih lidera“, zvala bi se Zajedno za zdravu (ili bolju) Srbiju, i na njoj ne bi bio predsednik opštine Novi Beograd i lider Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić.

Kako Glas Šumadije od jednog od učesnika razgovora saznaje, nosioci te liste bili bi predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović (Zdrava Srbija) i Dragan Jovanović (Bolja Srbija). Pored ove dvojice lokalnih lidera, na listi bi se našao i Veroljub Stevanović, koji je sada potpredsednik Zdrave Srbije, zatim grupa građana iz Čačka, okupljena oko advokata Ivana Ćalovića, Vladan Vasić predsednik opštine Pirot i Jugoslav Stajkovac, više puta biran za predsednika opštine Aleksandrovac.

advokat Ivan Ćalović

Ovako formirana lista učestvovala bi u izbornoj trci za Skupštinu Srbije.

Aleksandar Šapić za Glas Šumadije kaže da se „očigledno“ nije razumeo sa Milanom Stamtovićem:

  • Mislio sam da je Stamatović odluku već doneo čim je došao sa mnom da razgovara. Još pre tri meseca sam rekao da idem na parlamentarne izbore. Očigledno se nismo razumeli. Nikog ništa nisam ubeđivao, a još manje želim da vršim pritisak na nekog. Imam utisak da je on pod pritiskom, tako da je najbolje da mi izađemo sami na izbore, a on će na miru moći da donese odluku, pošto je očigledno došlo do nesporazuma i mislim da je najbolje da se stvar ovako reši.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, koji je jedan od osnivača Saveza za Srbiju, kaže da njegova partija još uvek nije donela odluku o učešću na parlamentarnim izborima, ali da je bliža tome, nego bojkotu:

  • Članstvo u Savezu za Srbiju zamrzao sam pre potpisivanja Sporazuma sa narodom. Bilo bi neodgovorno da ne ispunimo očekivanja građana. Na poslednjim lokalnim izborima u Čajetini osvojili smo 57 odsto glasova birača. Zar bi sada trebalo da stanemo na pola puta i kažemo građanima – kako ćete dalje, nas ne interesuje.

I Stamatović, poput drugih lokalnih lidera, smatra da bi većinski izborni sistem bio pravičniji.

Izvesno je da će biti promena i na listi koja je pod nazivom „Svi na ovu stranu“ najavljena za lokalne izbore u Kragujevcu. Lider Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović danas nije odgovarao na pozive Glasa Šumadije, ali izvor blizak Stevanoviću kaže da će se lista u Kragujevcu zvati – Zajedno za Šumadiju – Veroljub Stevanović. Na njoj bi, pored odbornika sa kvote Zajedno za Šumadiju, trebalo da se nađu i predstavnici Zdrave i Bolje Srbije.

Tagovi:

4 komentara

  1. Šibicari,problem oko podele kvota raznorazne sujete i kompleksi,sve ovo potvrdjuje da je u pitanju vestacka stanka,vestacko zamaskirane koalicije na celu sa Stamstovicem,Verkom I Jovanovicem.

  2. Od “izlazimo sami na izbore” do danas promenjeno je 205 kombinacija. Niko ti ne veruje čoveče, mani se politike.

  3. Ma Verku treba da se ogrebe preko Stamatovića za još jedan mandat u Beogradu, još četiri godine džabalebarenja na grbači naroda, a za lokal, ovde, zna da je puko, sad ima 74, a kad mu bude istekao mandat imaće 78, ako onaj Gore ne bude imao ništa protiv!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.