Komisija za zaštitu konkurencije ispituje Janjušević prevoz

Društvo Ekonomija

Кomisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak utvrđivanja povrede konkurencije po službenoj dužnosti protiv Akcionarskog društva autoprevoz – Janjušević Priboj, objavljeno je u Službenom glasniku.

Protiv ovog društva sa sedištem na adresi Jarmovac b.b. u Priboju, kako se obrazlaže, pokreće se postupak radi utvrđivanja zloupotrebe dominantnog položja, na osnovu člana 16. o zaštiti konkurncije.

Pozivaju se svi ljudi koja raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu biti od značaja za utvrđivanje činjeničnog stanja u tom postupku, da ih dostave Кomisiji za zaštitu konkurencije.

Informacije je neophodno dostaviti na adresu Savska 25, Beograd.

Komisija se inače bavi cenama peronizacije autobusa koje je ovo preduzeće naplaćivalo na autobuskoj stanici u Kragujevcu drugim autoprevoznicima u iznosu od 800 dinara.

To kako se navodi u zaključku Komisije za zaštitu konkurencije, diskriminiše korisnike te usluge.

Problematična je i naplata istih staničnih usluga po različitim cenama pojedinim autoprevoznicima, piše u zaključku Komisije za zaštitu konkurencije.

O preuzimanju autobuske stanice u Priboju mediji su pisali 2015. godine, kada je njen zakupac nakon firme Bamiron KG postalo preduzeće Janjušević prevoz.

Piše: Nova ekonomija
Tagovi:

1 komentar

  1. Cena peronske karte je 100 dinara. Toliko košta hodanje od 10-20 koraka do autobusa, po peronu punom rupa. Deo trotoara do ulaza u stanicu i sve okolo je ko u nekom filmu strave i užasa. Cena- čist bezobrazluk. S druge strane autobus Vas vozi možda 150 km za 600-700 dinara, što dodje jeftino u poredjenju sa staničnom uslugom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.