KOMPLETAN ODBOR LDP NAPUSTIO PARTIJU I FORMIRA POKRET „PO MERI KRAGUJEVČANA“

Politika

Šumadijskoj javnosti danas se u Skupštini grada Kragujevca predstavila nova odbornička grupa –“Kragujevačka priča”.

Novu odborničku grupu javnosti je, u  pauzi skupštinske sednice, predstavio doskorašnji odbornik Liberalno demokratske partije Edis Durgutović koji je, pritom, najavio i formiranje, kako  je kazao, građanskog pokreta pod istim nazivom, a kojem će, prema njegovim rečima, da pristupi kompletan Gradski odbor LDP u Kragujevcu, zajedno sa odbornicima i menadžerom Borisom Kovačevićem.

Durgutović je u izjavi za Glas Šumadije pojasnio da rukovodstvo i odbornici LDP-a iz te partije odlaze ne zbog nekakvog sukoba unutar stranke, već da to, nakon brojnih kontakata i razgovora sa sugrađanima, čine da bi formirali pokret koji će biti  “po meri Kragujevčana”  kojima je, kao i većini ostalih građana Srbije, “dosta političkog muljanja i strančaranja” na domaćoj političkoj sceni.

Otuda novi građanski pokret neće, kako je rekao, organizovati farbanje klupica i uređenja parkova, kao što to čine pojedina lokalna udruženja, jer su to komunalne delatnosti kojima treba da se bave nadležne gradske službe, a ne organizacije koje pretenduju da se bave politikom.

Durgutović je našem listu kazao i da dosadašnji odbornici i ostali praktično već bivši članovi kragujevačkog ogranka LDP, toj partiji žele “puno uspeha u budućem političkom delovanju i radu”.

  • Formiranje nove odborničke grupe prvi je korak prema stvaranju nove političke organizacije, građanskog pokreta „Kragujevačka priča“. Na to smo se odlučili kao čin podrške sugrađanima sa kojima smo razgovarali, a koji smatraju da je ovo najbolji način za organizovanje političkog delovanja u ovom trenutku. Ovaj pokret će činiti mnogobrojni Kragujevčani, predstavnici nevladinih organizacija, ugledni građani. Ovim želimo da motivišemo što veći broj naših sugrađana da se uključi u politički život grada, kako bi svi zajedno udruženi u jednu gradjansku  i isključivo lokalnu organizaciju Građanski pokret „Kragujevačka priča“, dali doprinos ka stvaranju modernog, boljeg, efikasnijeg i lepšeg Kragujevca, rekao je Durgutović.

On je pozvao “dobronamerne Kragujevčane, kao i sve predstavnike građana koji svoje delovanje ne vide u političkim organizacijama, a žele dobro gradu”, da se, kako je rekao, priključe u zajedničkoj borbi za stvaranje Kragujevca po meri Kragujevčana.

Piše: Zoran Radovanović
Tagovi:

9 komentara

  1. Koji kompletan odbor ,pet clanova imao je odbor LDP u Kragujevcu.HAHAHA… Ja znam rekla mi MAJA na,kafi kod ŠORE.

    1. A Šora je prži da ide kod Verka pa će ostati na 4 a Verko će skočiti na 9 хахахахаха

  2. Neće da se bavi uredjenjem parkova nego svojih džepova. Znamo vas halo!! Nikad ništa niste ni radili sem preletali.

  3. Stari Raletovi džokeri. Doveli ga na vlast. Sad ih angažovao da skidaju glasove “300 Kragujevčana” koji su jedina autentična kragujevačka organizacija. Odmah u prvom obraćanju se to vidi. Providno 🙂

  4. Sve što mene zanima je da li planirate da se uključite u kampanju za bojkot izbora kao što su uradili vaši odbornici u Kniću, ako je odgovor ne onda je ovo što radite samo pokušaj da se obmanu građani s obzirom da LDP ne može više da dostigne ni deseti deo cenzusa. A u to slučaju možete računati na ubrzani nestanak ne samo sa političke scene, nego i iz javnog života, čemu nameravam i lično da doprinesem.

  5. Kad neko kaze da je clan LDP ili je bio clan LDP Cede Jovanovica – sve rekao. Nema potrebe ni za kakvim dodatnim objasnjenjima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.