KONAČNI REZULTATI IZBORA U KRAGUJEVCU – SNS MOŽE SAMA DA FORMIRA VLAST

Izbori/Bojkot Politika

Na ponovljenim izborima za odbornike u Skupštini grada Kragujevca na biračkim mestima 56 u Korićanima, 69 u Stanovu i 150 u Dragobraći, pravo glasa od ukupno 3948 upisanih u biračke spiskove, ostvarilo je 1356 punoletnih građana,od čega je važećih listića 1328.

Na sednici, posle prijema glasačkog materijala, Gradska izborna komisija je utvrdila konačne rezultate izbora za odbornike Skupštine grada Kragujevca održanih 21. i 28. juna 2020. godine i na osnovu njih sistemom najvećeg količnika raspodelila odborničke mandate.
Tako Izborna lista Aleksandar Vučić – Za našu decu sa osvojenih 33.256 glasova ima 46 mandata, a Izborna lista Veroljub Verko Stevanović – Svi na ovu stranu (ZS,SPO i BS) sa12.884 glasa ima 17 mandata.
Izborna lista Slađan Rakić – Alternativa – Kragujevačka inicijativa i Nova snaga – Eko park sa osvojenih 3..327 glasova ima četiri mandata, dok će lista Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma sa 6.748 glasova u novom sazivu gradskog parlamenta imati devet mandata.
Izborna lista Za kraljevinu Srbiju – Kragujevac moj glavni grad – (Pokret obnove Kraljevine Srbije) sa 2.359 glasova ima tri mandata, a lista 300 Kragujevčana i Pokret Volim selo svoje – Dušan Zeka Aleksić sa 3.776 glasova ima pet mandata, dok Kragujevačka priča i tolerancija- Boris Kovačević Šuma, kao izborna lista nacionalnih manjina, sa 1.730 glasova ima tri mandata u Skupštini grada Kragujevca.

Tagovi:

5 komentara

  1. Ovu pobedu je na lokalu doneo Vucic. I Kovacevic. Kad je Kovacevic usao u kampanju
    , stranka je postala masina. Velika pobeda.

  2. Nismo imali kadrove ni za prethdone izbore, pa nas je narod glasao. Jedino moramo da zamenimo glavnog urbanistu i direktora urbanizma jer su to najgori kadrovi i zato nam je Radomir i smenjen !

    1. Nije narod glasao vas, nego Vučića, lista vam se zvala Aleksandar Vučić, za VAŠU decu, da se zvala Nikola Dašić, ljudi ne bi ni znali ko je on, ko bi vas tada glasao, dakle narod je izabrao Vučića za Gradonačelnika, a vi svi, koliko vas ima, ne koštate ništa, tako da, pokrijte se ušima i ćutite i uživajte u blagodetima njegovog imena, jer za vas narod i ne zna i ne želi da zna!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.