KONCERTOM NAJBOLJIH UČENIKA MUZIČKA ŠKOLA OBELEŽILA SVOJ DAN

Društvo Kultura

Muzička škola „dr Miloje Milojević“ sinoć je koncertom najboljih učenika u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji obeležila 71 godinu rada škole. Pred prepunom salom Gimnazije nastupili su pobednici najznačajnih takmičenja: Petar Blagojević, klarinet, Milan Stojadinović, klavir, Veljko Janković, oboa, Anikija Premović, harfa, Jelena Stojković, violina, Lara Brkić, klvir, Dimitrija Petronić, flauta, Mima Stevanović, harfa, Mladen Šapić, harmonika, Bogdan Pavlović, Katarina Slavković, saksofon, Mina Popović, viola, Milica Jeković, violončelo,  Aleksandra Dimić, solo pevanje, Stefan Dimitrijević, klavir, Luka Simić, haromonika, Iskra Sretović, sopran, Anastasija Jovanović, Jelena Antonijević i Sofija Nikolić.

Učenike i goste pozdravila je direktorka škole Svetlana Stoilković

Istog dana u školi je organizovan i Dan otvorenih vrata, kada su roditelji i deca u razgovoru sa pedagozima mogli da se upoznaju sa programom škole. Prijemni ispit za upis u osnovnu muzičku školu je 18. maja.

Muzička škola “Dr Miloje Milojević” u Kragujevcu počela je sa radom u avgustu 1948. godine. Niko u početku nije mogao pretpostaviti koliko će biti interesovanje za ovu školu i na prijemnom ispitu prijavilo se 405 kandidata od kojih je prijemni ispit položilo 220 učenika. Prvi direktor škole bio je Milivoje Krstić, beogradski akademik koji je došao u Kragujevac sa još tri profesora klavira i violine.

Učenici učestvuju na brojnim manifestacijama u zemlji i inostranstvu. Za kvalitet nastave i uspehe na prestižnim takmičenjima, zaslužni su vrhunski pedagozi koji svoja znanja nesebično prenose na učenike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.