KORONA VIRUS ZAUSTAVO PROIZVODNJU U FIJATU NA DUŽI ROK

Društvo Ekonomija

Zbog nedostaka delova iz Kine,  u kragujevačkom Fijat Krajsleru (FCA), saznaje Glas Šumadije, neće se raditi ni tokom ove sedmice, a neizvesno je da li će proizvodnja biti organizovana i u poslednjoj nedelji ovoga meseca. Proizvodne i montažne trake u kragujevačkoj fabrici, usled nestašice delova za ugradnju u model “500L”,  koji u Kragujevac stižu iz Kine zahvaćene korona virusom,  zaustavljene su, podsetimo, 13. februara.

Očekivalo se da bi  sutra (utorak) mogle  ponovo da budu pokrenute, ali se ispostavilo da isporuka delova iz Kine još nije krenula, te će proizvodnja “Fijata 500L” do daljeg da bude obustavljena. Radnicima će neplanirano odsustvo s posla da bude plaćeno sto posto, kao i u njegovom kooperantu Fijat Plastiku, koji posluje u okviru FCA.    

Trenutno, prema našim saznajima, kragujevačkom Fijat Krajsleru od pozicija koje stižu od kineskih proizvodjača najviše nedostaju CD plejeri, koji se ugradjuju u svaki novoproizvedeni automobil, zatim komponente za branike koji se izradjuju u Fijat plastiku, pozicije za instrument table koje  se ovde prave u firmi Adient koju su Kinezi svojevremeno kupili od multinacionlne kompanije Džonson kontrols, i još neki.                                    

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.