KOVID AMBULANTA DOMA ZDRAVLJA OD KRAJA SEDMICE UZIMAĆE BRISEVE SUMNJIVIH NA KORONA VIRUS

Doba korone Grad

Kovid (COVID-19) ambulanta Doma zdravlja u Kragujevcu, kojoj su se do sada javljali pacijenti sa blažim tegobama, počeće do kraja sledeće sedmice da uzima briseve od onih kod kojih postoji sumnja na korona virus, u skladu sa instrukcijama o većem obuhvatu testiranja na prisustvo korona virusa.

Kako je agenciji Beta rečeno u Domu zdravlja, uzorci iz Kovid ambulante biće testirani u Direkciji za nacionalne referentne laboratorije u Batajnici.

Direktor Doma zdravlja Vasilije Antić rekao je agenciji Beta da su u toku pripreme za početak uzimanja uzoraka sumnjivih na kovid-19 od pacijenata Kovid ambulante.

On kaže da u ponedeljak počinje obuka 20 medicinskih radnika – sestara i laboranata Doma zdravlja, kao i nabavka opreme.

Dom zdravlja, dodaje Antić, očekuje i detaljnije instrukcije od Ministarstva zdravlja.

Ambulanti za febrilna stanja i respiratorne infekcije Doma zdravlja Kragujevac javi se dnevno oko 25 pacijenata sa temperaturom i respiratornim tegobama.

Uzorci će, kažu u Domu zdravlja, biti uzimani na osnovu selekcije koju će vršiti lekari.

Oni pacijenti koji su u težem stanju i za bolničko lečenje i dalje se upućuju na Infektivnu kliniku Kliničkog centra, od kojih uzorke uzima Institut za javno zdravlje.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.