KRAF SE SELI U DOM OMLADINE

Društvo Kultura

Nakon tri dana u SKC-u, KRAF se večeras seli u Dom omladine, sa programom „Muzički KRAF“, gde će, od 19 časova, biti održana promocija knjige „Život s idi(j)otima“, basiste kultnog pulskog benda KUD Idijoti, Nenada Marjanovića dr Frica, koji će predstaviti ovo autobiografsko izdanje sa novinarom Željkom Čačijom.

Publika će potom premijerno videti i filmove dr Frica u vidu projekcije serijala “4×24” sa filmovima: “MIK 2002 (Mito i korupcija)”, “Kralj u leru”, “Rijetke istarske životinje” i “Sport ponedeljkom”.

Program „Politički KRAF“ održava se u petak, od 19 časova, uz projekcije dva filma.

Prvi je „Živi zid” (2019./produkcija NVO “MillenniuM”/97min/dokumentarni) i govori o sudbinama radnika najveće fabrike automobila na Balkanu, kragujevačke „Zastave” tokom i posle NATO bombardovanja.

Drugi je “Scream for Me Sarajevo” (2017./Tarik Hodžić/95min/dokumentarni) i predstavlja priču o koncertu frontmena svetske muzičke atrakcije Iron Maiden, Brusa Dikinsona u ratnom Sarajevu.

Tokom novembra, (5, 12, 19. i 26) u saradnji sa Domom omladine, KRAF će održati program pod nazivom „KRAF Kinoteka“ u okviru koga će, sa ciljem razvoja filmske publike, svakog utorka od 19 časova biti prikazivani najbolji antiratni filmovi iz arhive festivala.

Ulaz na sve programe je slobodan.

Partneri na realizaciji programa su SKC i Dom omladine Kragujevac, a pokrovitelji Grad Kragujevac i Ministarstvo kulture RS.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.