KRAGUJEVAC DANAS „KAO BOMBAJ“

Društvo Grad

Podaci sa sajta AirVisual koji se bavi kontrolom kvaliteta vazduha pokazuju da je Kragujevac danas jedan od najzagađenijih gradova.

Podatke je objavio sajt Air Visual čije objave često izazazivaju polemiku na internetu. Tokom tih rasprava često se ističe i komercijalna priroda kompanije koja se bavi proizvodnjom sistema za kontrolu kvaliteta vazduha.

Jedna od takvih rasprava odvijala se i u vreme kada su objavljeni dramatični podaci za Beograd.

Sajt AirVisual prati kvalitet vazduha za 90 svetskih prestonica, kaže za BBC na srpskom Luiz Vat, menadžerka za komunikaciju i promociju ove kompanije.

  • AirVisual platforma svakodnevno obrađuje milijarde podataka, sakupljene preko državnih stanica, satelita i privatnih uređaja za kontrolu kvaliteta vazduha, kaže Vat.
Tagovi:

3 komentara

  1. Danas je vazduh bio tako zagadjen a i sada je, da se nije smeo otvoriti prozor ni radi provetravanja. Za to vreme dece u centru u vrtićima i školama su pre podne bila u dvorištima. Fabrike i Energetika bez filtera i sa ugljem kao energentom, privatne kuće koje lože drva i ugalj, automobili sa uklonjenim filterima čiji broj se za ovako mali grad povećao drastično jer se voze krševi iz Evrope uništavaju zdravlje i mladima i starima i truju ih polako ali sigurno. Povodom svega bi grad i gradonačelnik trebao da nešto preduzme, ali nam je zapao čovek koji samo priča o eklogiji, a koji ništa po tom pitanju ne radi, jer ništa i ne zna sem da nas dodatno zagadi. Umesto podzemnih garaža sa filterima pravi NADZEMNU garažu u centru u stambenom bloku … kakav promašen i nesposoban lik. Na ovu temu samo 300 mogu i hoće da nešto urade ali bi i oni morali da imaju stručnjake i Program za ekološki oporavak grada da bi se ova katastrofalna situacija promenila. Za sada gdin Zeka i dallje ćuti u vezi nadzemne garaže i tako podržava Nikolića u zagadjivanju grada !

  2. Da li je moguće da je sada 2.12.2019 u 18h na tom sajtu oznaka 193 za meru količine nezdravih čestica. Jel to znači da je Kragujevac u 5 najzagadjeniji gradova na svetu !

  3. Kragujevac 3.12.2019 ponovo medju 10 na svetu po zagadjenju. Bravo nejaki Radomire, loži ugalj sine i gradi garaže na 10 spratova i puštaj u centar grada krševe sa EURO 2 motorima, šta te briga ti ionako soviš po Šumaricama. Treba mu dati 0 glasova na proleće, jer je on najveći zagadjivač kad ne ume da pokrene ništa po pitanju ekologije, a lagao je na početku kako će Kragujevac da bude ekološki grad. Evo ti ga sad si broj 1 u Srbiji al po zagadjenosti bruko jedna !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.