KRAGUJEVAČKI LDP I DALJE PITA GRADONAČELNIKA NIKOLIĆA – KO SU MU SAVETNICI I KO IH PLAĆA

Politika

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić  svojim postupcima i ponašanjem nastavlja da urušava sve institucije grada Kragujevca i obesmišljava sistem lokalne samouprave, navode u saopštenju za javnost u Gradskom odboru Liberalno demokratske partije.

  • Iako  se  ovoga puta na uvredljiv način, zvanično i pisanim putem obratio odborniku Skupštine grada, legitimno izabranom predstavniku gradjana i šefu odborničke grupe LDP u kragujevačkom parlamentu Zlatku Milanoviću, gradonačelnik je zapravo najviše srozao  ugled same institucije gradonačelnika grada, koju nažalost u ovom momentu sam obavlja, navodi se u saopštenju LDP-a.

U LDP-u tvrde da su pojedini mediji „neprecizno (ne i  zlonamerno)“ preneli pitanje koje je odbornikMilanović postavio (a odnosi se na savetnike gradonačelnika Radomira Nikolića) i „podsećaju“:

  • Na poslednjoj sednici Skupštine grada, šef OG LDP-a,  javno za govornicom  ( na snimku  59,35)  obratio gradonačelniku i usmenim  putem postavio odborničko pitanje. Prilikom saznanja da postoje osobe koje se zvanično predstavljaju kao “savetnici gradonačelnika”, što potvrđuju i zvanične vizit karte štampane sa grbom Grada Kragujevca, a imajući u vidu da funkcija “savetnik gradonačelnika” ne postoji  po Statutu grada Kragujevca,  niti je predviđena  sistematizacijom radnih mesta u gradskoj upravi, Milanović je u tom kontekstu postavio pitanje da li je tačno da gradonačelnik ima savetnika, ko su te osobe, iz kojih sredstava se izdvaja novac za njihov rad kao i po kom osnovu su angažovani.

Odogovor gradonačelnika (koji je Glas Šumadije već preneo) da “ Gradonačelnik ima dosta savetnika “  najtačnije, smatraju u LDP-u, „opisuje njegov odnos prema funkciji koju obavlja, Skupštini grada Kragujevca, odbornicima i sto je najbitnije svim  gradjanima Kragujevca“. I postavljaju pitanja:

  • Ko su ljudi kojima ste omogućili da se  predstavljaju kao “savetnici gradonačelnika”
  • Po kom osnovu su angažovani kao “savetnici” budući da takvu funkciju ne predviđjaju ni Statut grada niti sistematizacija radnih mesta u gradskoj upravi
  • Iz kojih sredstava se obezbeđuje finansijska naknada za njihov angažman
  • Koje konkretne poslove  “savetnici” obavljaju i čemu služe u tom slučaju 5 postavljenih pomoćnika gradonačelnika.

 

 

 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.