KRAGUJEVAČKI ODBOR DOSTA JE BILO PODNEO OSTAVKU

Politika

Ceo opštinski odbor Dosta je bilo napustio je, kako navode u saopštenju, „članstvo u neformalnoj političkoj organizaciji Dosta je bilo“.

  • Ocenjujući da rukovodstvo u ostavci Dosta je bilo nije pokazalo demokratski kapacitet za uvažavanje različitosti mišljenja, slobodu govora i značaj negovanja demokratskih i fer izbora unutar organizacije, članovi odbora saglasili su se da svoje političko delovanje više ne žele da realizuju pod okriljem imena Dosta je bilo. Ukazujemo na to da je serija nedavnih dogadjaja pokazala da je na delu uzurpacija svih bitnih resursa ove organizacije od strane okrnjenog rukovodstva u ostavci, koje principe iz sopstvenog programa ne želi da primenjuje ni unutar svoje organizacije, a kamoli u čitavoj Srbiji, kaže su u saopštenju koje potpisuje predsednik kragujevačkog odbora Igor Kostić. Članovi, kako sami kažu u saopštenju za medije, „neformalne političke organizacije“ tvrde da su „među prvima na meti cenzure odmah nakon izbora u Beogradu, a kragujevački odbor jedan od brojnih odbora koji su nelegetimnom odlukom tehničkog rukovodstva suspendovani“.
  • Uskraćivanjem prava na fer izbore unutar organizacije, isključivanjem poslanika medju kojima je i narodni poslanik iz Kragujevca, Nenad Božić kao i proizvoljno tumačenje Pravilnika o izborima od strane Statutarne komisije koju čini samo jedan član, stvorilo se pogodno tlo za brojne manipulacije i izvrtanje suštine svih demokratskih principa, kaže se u saopštenju.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.