KRAGUJEVAČKI POBEDNIK VEČERAS U DOMU OMLADINE

Kultura

Udruženje ljubitelja devete umetnosti “Svet stripa”, u okviru Međunarodne strip konferencije “Kragujevac godine devete” – KragujevacComicCon 2019, raspisalo je konkurs “Kragujevački pobednik”.

Nagrada za najbolji strip “Kragujevački pobednik” je plaketa “Branko Plavšić” koju “Svet stripa” dodeljuje već devet godina.

Nagrada za najbolji strip “Kragujevački pobednik” u kategoriji “Munja” uzrasta do 15 godina je istoimena plaketa u čast velikana stripa Zdravka Zupana.

Na Međunarodnoj konferenciji „Kragujevac, godine devete“, održanoj početkom septembra u Kragujevcu strip iz serijala „Vekovnici“ „Jeftino i skupo“ scenariste Marka Stojanovića i crtača Sabahudina Muranovića Murana osvojio je najveću nagradu festivala, „Kragujevačkog pobednika“. Ovo je drugi put da Stojanović osvaja ovu nagradu, što ga i čini jedinim strip autorom u njenoj istoriji koji ju je dobio više puta.

Izložba radova – Kragujevački pobednik 2019. biće otvorena večeras u 19 sati u Domu omladine, a organizatori su Svet stripa i Dom omladine.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.