KRAGUJEVAČKI POLITIČARI O ŠUMADIJSKOM KORIDORU: KRAGUJEVAC NIJE UCRTAN U PLANOVE ALEKSANDRA VUČIĆA

Društvo Politika
  • Doneli smo odluku da krenemo u pripremnu izradu projektne dokumentacije za izgradnju auto-puta „Vožd Karađorđe” i brze saobraćajnice koja treba da ide u ipsilon kraku, od Mladenovca do Aranđelovca, od Topole do Rače, Svilajnca do Despotovca i Bora, rekao je Vučić na svečanosti povodom puštanja u saobraćaj novog auto-puta od Obrenovca do Ljiga, rekao je onomad predsednik države Aleksandar Vučić. I još dodao da će autoput „‘Vožd Karađorđe’ spojiti sever i srce Šumadije sa istokom Srbije“.

  • Biće nazvan po onome ko je podigao Prvi srpski ustanak. Proćiće taj auto-put i kroz Viševac gde je rođen. Tim putem ćemo pokazati kako Srbi kada se pomire i kada zajednički rade umeju da naprave zajedničke rezultate, najavio je Vučić.

Poverenica Narodne stranke za Kragujevac Gordana Šošić kaže da ta najava „još jednom potvrđuje infrastrukturnu marginalizaciju Kragujevca koja se konstantno sprovodi od strane SNS vlasti u poslednjih par godina“:

  • Da ironija bude veća, najavljena trasa Šumadijskog koriodora, koji prema zamisli predsednika Aleksandra Vučića ne prolazi kroz šumadijsku i prvu srpsku prestonicu, nameće pitanje: da li jedini infrastrukturni projekat koji može da se dobije od ove vlasti za Kragujevac zid i bodljikava žica?

Šef odborničke grupe Šumadijska regija Pokret slobodnih građana Bojan Stojadinović smatra da se „predsednik Vučić izostavljanjem Kragujevca sa mape puteva zahvaljuje građanima Kragujevca koji ga svesrdno podržavaju evo skoro sedam godina“:

  • Izgleda da ni gradonačelnik Kragujevca, niti pretendent koji sa predsednikom razgovara o projektima nisu uspeli da ucrtaju naš grad u planove predsednika Vučića, što pokazuje šta građani Kragujevca mogu da očekuju ako ostane ova, ili izaberu drugu vlast koja će biti pod patronatom predsednika. Šumadijska regija i PSG će svoje aktivnosti usmeravati prema ciljevima da puteve grade inžinjeri, a projektuju ih planeri, a ne da sve to obavlja jedan čovek ili njegova stranka.

I Boris Kovačević, predsednik Gradskog odbora Liberalno demokratske partije u Kragujevcu poslednje zaobilaženje prve srpske prestonice vidi „kao još jedan pokazatelj nemoći gradske vlasti da nametne grad kao regionalni centar:

  • Nas nema ko predstavlja, niti ima ko da štiti interese Kragujevca. Drugi gradovi uz autoput razvijaće se, polako će se prebacivati nadležnosti, a Kragajuevac će, od nekada velikog centra, postati varošica.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.