KRAGUJEVCU SLEDI DALJA MARGINALIZACIJA SA ISTIM GRADONAČELNIKOM?

Politika

Aktuelni gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, koji je i lider lokalnog ogranka (Povereništva) Srpske napredne stranke, biće, sudeći prema poslednjim (ne)nzvaničmim informacijama, gradonačelnički kandidat SNS na predstojećim lokalnim izborima u šumadijskoj prestonici.

Na sednici  Povereništva Srpske napredne stranke, koja je, kako prenosi portal InfoKG, održana uoči minulog vikenda, i kojoj je prisustvovao i predsednik Izvršnog odbora te stranke Darko Glišić , obznanjeno je da će Radomir Nikolić da sačini listu kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu za predstojeće izbore, što znači da je dobio podršku vrha SNS-a da ponovo bude kandidat za gradonačelnika Kragujevca.

Podrškom Izvršnog odbora   SNS-a Radomiru Nikoliću stavljena je i tačka na verbalni rat koji je, mesecima unazad, trajao među međusobno zavađenim naprednjačkim klanovima u Kragujevca, tokom kojeg je iznata gomila, neretko i argumentima i dokazima potkrepljenih optužbi, na račun vođa pojedinih frakcija unutar šumadijskog SNS-a, na osnovu kojih je nadležno tužilaštvo mirne duše moglo da reaguje, ali, naravno – nije. I neće.

 Da je, nakon “posredovanja” Darka Glišića, došlo do,  uslovno rečeno,  pomirenja između  međusobno zakrvljenih klanova u kragujevačkom SNS-u, svedoči i činjenica da su, odmah nakon prošlonedeljne sednice lokalnog ogranka  SNS-a, obustavljeni komentari i međusobne optužbe  SNS-ovaca na društvenim mrežama i lokalnim portalima. Pozivima  medija  minulih dana nije se odazivao ni jedan od najagilnijih šumadijskih aktivista  SNS-a i direktor Zavoda za zbrinjavanje odtaslih “Male Pčelice” Vladica Stanojević, koga su, kako se javno govorilo i pisalo, ovdašnji naprednjaci ubrajali među ozbiljnije kandidate  SNS-a za gradonačelničku funkciju u Kragujevcu.  Darko Glišić je, kako nezvanično saznajemo, kragujevačkim naprednjacima rekao da sve međusobne razmirice ostave po strani, kako bi ostvarili što bolji izborni rezultat u Kragujevcu.   

Podrškom rukovodstva SNS-a Radomiru Nikoliću stavljena je tačka i na višegodišnje špekulacije,  prema kojima će sin  Tomislava Nikolića, usled nezadovoljstva lidera NS-a Aleksandra Vučića njegovim učinkom u Kragujevcu, da bude nagrađen ambasadorskim mestom u Pekingu, te da će na gradonačelničkoj funkciji  da ga zameni neki drugi naprednjak, ili, eventualno, bivši gradonačelnik i lider  Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanovoć, čiji su se najbliži saradnici tome do skora javno nadali.

Podsetimo da je iz najbližeg okruženja  Veroljuba Stevanovića do proleća prošle godine u više navrata najavljivano da će, na osnovu dogovora sa Aleksandrom Vučićem, Stevanović da se vrati na vlast u Kragujevcu.  Javna je tajna da je Stevanović, svojevremeno,  Vučiću na uvid nosio nekoliko desetina projekata koje bi nova vlast, sa njime na čelu, trebalo sa realizuje kako bi se osujetilo ponovno infrastrukturno i  svako drugo propadanje Kragujevca koji je 90-tih prošloga veka slovio za “dolinu gladi”.  

Marginalizacija i propadanje Kraghujevca, kojeg su u poslednjih sedam – osam godina, zaobišli svi putni i železnički koridori koji se grade ili planiraju u Srbiji, i koji je i definitivno postao  infrastrukturno – saobraćajno “slepo crevo” Srbije,  biće, gotovo izvesno, nastavljeno i u narednom periodu, ponovo –  opet gotovo izvesno, – smatraju poznavaoci domaćih političkih (ne)prilika –  sa dosadašnjim  gradonačelnikom na čelu, što je cena političkog dila izmedju Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića.                  

Piše: Zoran Radovanović

Tagovi:

12 komentara

 1. Jadan li je ovaj naš Kragujevac, a još jadniji građani prve prestonice u kom je donešen prvi srpski ustav, gde se nalazi najstariji srpski Teatar i prva srpska i najstarija gimnazija u Srbiji, kada će opet da ga vodi mala grupa ljudi koja samo misli na sebe, svoje kumove, rođake i one koji zatvaraju oči pred realnošću…
  Naš Kraujevac je bio dolina gladi, e sada tek nastupa ono najore, mi rođeni kragujevčani ćemo da lomimo noge po trotoarima dok će naše pare da se troše na hotele, hostele, svilene kravate i ešarpe, pozlaćene oovke, skupe poklone, bogato osveženje u gradskoj skupštini i na ostale provode!
  DOKLE BRE VIŠE KRAGUJEVČANI, OPAMETITE SE, NE DOZVOLITE DA VAS VIŠE VOZA CIRKUZAN IZ OZA!
  NAŠE NAJBOLJE ORUŽJE U OVOJ BORBI BIĆE OLOVKA 26.04. RAZMISLITE DOBRO!

 2. Poštovana redakcijo,
  Mogli ste videti snagu Radomirovih naprednjaka i svih ostalih kombi stranaka koje sa njim trenutno vladaju kada su u subotu išli organizovano u Orašac
  Kvotu su dobili 1000 ljudi. Pa su im spustili na 700.
  I u Orašac su poveli jedva 450 ljudi. Autobuse ispred Rode su vratili prazne u garažu. Svi oni zajedno nemogu da skupe ni 500 ljudi.
  Sa druge strane imata naprednjake Aleksandra Vučića, koji nemaju novac, nemaju posao, nemaju upravne odbore, poštuju i vole Aleksandra Vučića i imaju LJUDE. Stranku ne čini jedan čovek, u ovom slučaju Radomir Nikolić već ljudi. Mnogo porodica koji su prevarene, zapostavljene, zaboravljene osim kada im trebamo za izbore. Obogatili su se na našim ledjima, sve stručnjaci i govornici. A autobusi im prazni. Drugovi i kumovi. U prostoriji stranke sve manji broj stolica, izbacili su jer su sednice Gradskog odbora prazne i ne traju više od 3 minuta.
  Nikakvog pomirenja nema izmedju gore navedenih grupa. Sami ce biti odgovorni za neuspeh SNS na izborima i pored pomoci kombi stranaka.
  Obrisacemo ih na izborima kao,, vetar kesu,,
  Svi nezadovoljni naprednjaci su na našoj strani i pošteni gradjani Kragujevca koji ne zele da zive u koncentracionom logoru. Imamo obavezu prema našoj deci. Nismo mi gradjani drugog reda
  Mnogi naši preci su i zivot dali za SLOBODU.
  NEMA POMIRENJA-NEMA NAZAD

 3. Prvo nikad nije bilo povrenistva. Radomor je presednik GO. To sto je samozvani bumbar lagao i zaludjivao neupucene to je posledica naivnosti. E sad ako ste verovali bumbaru veliko je iznenadjenje. Nikad bumbar sa podrskom od 1.25% glasackog tela nije bio kandidat. Sem u kafanama. Nije ni 2 godine usao u sns. Nesme. Njega samo naivni izimaju za ozbiljno.

 4. Ja neznam sta se ovo desi. Reko mi Vladica onumad da je sve zavrseno. On gradonacelnik a ja clan gradskog veca za poljoprivredu. Stvarno nije uredu. E bumbar bumbar sto nas upropasti. De cemo sad. Da se vratim kod Verka ponovo.

  1. Изаћи на локалне изборе у Крагујевцу као гласач, представља сигуран глас за СНС.
   Кад је АВ могао да спакује Бумбара и трута Радомира у исту кошницу, још ће лакше и стару матицу Верољуба, са свим осталим пчелама (к)радилицама које једва чекају да поново омрсе прстиће медом власти.
   Драги суграђани, џабе трошите ђонове у случају да планирате да гласате 26.04.2020.
   Карте су подељене.

 5. Zar ne vidite vi koji se lažno potpisujete da ste pušteni niz vodu, od vas nema, kojih 9 posto, nema ni 5!
  Putujte, daleko vam lepa kuća, pokazalii ste šta (ne) znate i kako se otimaju pare, pustite malo da neko domaćinski vodi naš Kragujevac, ajde iš…

 6. Džabe ste svi krečili za Bumbara. Rale će još jednom da vas postrojava! A Kragujevac? Ma koga to briga, važno je da se TATINO DETE IGRA. Samo što dete neće nikad da odraste! A ni Vi!

 7. Mi, naprednjaci expert ćemo da se organizujemo oko traktordžije iz Cerovca. On zna šta i kako treba, nema takve glave odavde do Vitanovca.Nema veze ko podržava Radomira Nikolića, zna on bolje, on će da objasni svima gde greše. Što li, brate Nešo, trošiš svoju neviđenu inteligenciju na ove nepismene, zamisli molim te, oni veruju da Vučić podržao nekog a tebe nije pitao? Kaži kakvi mentoli, a? Samo teraj, ljubi brat, vidi one traktore da skupi, sve će bude dobro, ovoga mi i onoga krsta.

 8. Da Bog da nas i dalje ovako marginalizovali…
  Na 170000 stanovnika fabrika oružja, automobila, Simens, Yanfeng i ostali…

  1. Fabrika oružja (Zastava Oružje), kao Vojna, postoji već 60-tak godina (Vučko nije ni bio rođen), Automobili, Zasatava, takođe, Fijat 2008. doveli u Kragujevac Tadić i Dinkić, čak ni Verko s*tim nema nikakve veze, Simens, e to je Milanovićev lični projekat (nema nikakave veze ni sa Vučićem ni sa Radomirom), jedino taj Yanfeng, al* sa tim Kinezima ima da se „usrećimo“, k*o i svi gde su oni došli, tako da je bolje da se pokrijete ušima i da ćutite! Svako, ko zaista voli Kragujevac, 26. aprila treba da ostane kod kuće. A ostali, pa zna se ko su, šta su i kakve namere imaju!
   BOJKOT!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.