Krizni štab mora da pokaže da brine o građanima

Doba korone Politika

Kako prenosi Nova.rs odlazeći gradonačelnik Radomir Nikolić već duže vreme ne pojavljuje se u javnosti, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke, Boris Herman, navodi da je gradonačelnik tokom pandemije morao češće da bude prisutan u javnosti. On smatra da stav “mi radimo i konsolidujemo, ali se ne slikamo kao oni prethodni” ne može da se primenjuje u trenucima društvene krize kakva je ova izazvana kovidom 19.

On ocenjuje da u ovakvoj situaciji ne sme da bude govora o merenju rejtinga, već o slanju jasne poruke građanima da je virus prisutan, da je situacija u gradu ozbiljna i da institucije brinu o svojim građanima.

“Lokalni krizni štab, na čijem je čelu Nikolić, mora redovno da se pojavljuje u javnosti. U situaciji u kojoj u medijima možemo da vidimo da se Kragujevac nalazi na trećem mestu po broju zaraženih u Srbiji i gde mere ne daju efekte, nepojavljivanje nadležnih šalje poruku da je narod ipak usmeren na alternativne izvore informacija i da je prepušten sam sebi u ovoj borbi”, kaže Herman.

On dodaje da je njegov lični stav da se zbog takvog odnosa prema građanima, u gradu stiče utisak, kao da nema virusa.

“Svako od nas u svom neposrednom okruženju ima nekoga ko je ili kovid pozitivan ili je već hospitalizovan, a sa druge strane ukoliko posle 19 h prođete gradom, imate utisak da virus uopšte ne postoji, sve normalno funkcioniše”,  kaže on ocenjujući da je borba protiv virusa, svedena na svest pojedinaca u kojoj je izostalo aktivnije učešće lokalnih institucija i nadležnih inspekcija.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.