„Kuva” i u Stanovu – Na domaćem terenu posle 15 godina

Fudbal Grad

Zahuktava se lagano i Treća gradska liga u fudbalu. Sutra, u nedelju, 13. septembra u okviru Drugog kola ovog ranga takmičenja na stadionu u Stanovu sastaće se u 16 sati istoimeni fudbalski klub iz ovog naselja i gostujući FK „Bukurovac”.

Kuriozitet je da domaći tim FK „Stanovo 1941” posle pune decenije i po nastupa na svom obnovljenom terenu.

Ne samo da je teren u Stanovu bio u jako lošem stanju a sada je na inicjativu građana iz ovog (oni sami vole da istaknu, ne bez ponosa „najvećeg gradskog naselja”) u vrlo kratkom periodu (za svega dva meseca) potpuno obnovljen već je formira i novi tim sa „fondom” od 25 igrača (svih iz samog Stanova) od kojih su pojedini nastupali za poznate klubove u mnogo renomiranijim rangovima takmičenja i ligama.

Kako najavljuju iz uprave kluba u narednim mesecima Stanovljanci planiraju izgradnju svlačionica, tribina, kao i pokretanje škole fudbala. I oni entuzijasti na terenu (igrači, stručni štab i uprava) kao i oni oko terena (navijači i inicijatori njegove obnove i izgradnje) očekuju da će njihove akciju podržati i ostali sugrađani koji vole svoje naselje i vole i uživaju u fudbalu.

Da podsetimo u prošlom kolu Treće gradske lige zanovljeni tim FK „Stanova 1941” startovao je silovito pobedom u gostima od čak 4:1 nad čaršijskim ljubimcima – takođe (re)osnovanim FK „Kragujevcem 1996” na njihovoj „Jazbini” u Košutnjaku (i zbog gol razlike su trenutno lideri na tabeli) dok je FK „Bukurovac” odigrao nerešeno 1:1 na svom ternu protiv jovanovačkog „Hajduka 1936”. pa, srećno posle decenije i po na domaćem terenu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.