LDP: OVAKVOM POLITIKOM IZGUBIĆEMO STATUS GRADA I POSTATI PALANKA

Politika

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Skupštini grada ispred Odborničke grupe „Liberalno demokratske partije“ a  povodom II rebalansa budžeta istaknuta  je činjenica da ni ovim rebalansom budžeta, drugim po redu ove godine, ne čini se od Kragujevca ono što njegovi građani očekuju i zaslužuju, kao i to da Kragujevac bude bolje mesto za život a odluke o trošenju novca budu takve da građani u svom životu osete  boljitak i kvalitet tih odluka.

  • Gradska vlast nastavlja sa politikom u kojoj štedi na stvarima na kojima se ne sme štedeti, a to je infrastruktura, razvoj i modernizacija Kragujevca. Posao koji rade smatramo da nije dobar i zato nećemo glasati za drugi rebalans budžeta. Odluku o tome da ne glasamo za rebalans smo doneli na osnovu onoga  ono što se zove život Kragujevčna, atmosfera u gradu, razvoj grada. Evidentno je da Kragujevac tone, da u gradu izumire život, činjenica je da mladi odlaze iz Kragujevca, broj radnih mesta ne zadovoljava potrebe ovolikog grada,  ne postoje investicije i perspektiva, što će nas dovesti u opasnost gubitka statusa grada, rekao je Durgutović.

Durgutović je komentarisao i današnju sednicu Skupštine grada:

  • Danas smo pokušali da ukažemo i na višegodišnje  pozivanje gradonačelnika na dugove nasleđene iz prošlosti. Za četiri godine mandata i oni su  kao gradska vlast odgovorni, a za to vreme svojim radom su  naneli nemerljivu  štetu  gradu, odnosno gradskim javnim preduzećima .To znači da su nečinjenjem podigli troškove gradu Kragujevcu a kao primer  može se navesti „Preduzeće za izgradnju grada“ i tužbe koje su usledile kao epilog. Blagovremenim i efikasnim rešavanjem tih problema dugovi bi bili manji, sprečile bi se kamate i penali koje je grad morao da plati. U pojedinim preduzećima poput “ Čistoće“ i „Energetike“  repogramom koji se sada sprovodi samo su ublažene već nastale štete.

Edis Durgutović je kritikovao  gradonačelnika Kragujevca i zbog toga što je javno za govornicom u skupštini grada izjavio da je on taj koji je tražio od nadležnih organa, direktora nadzornih odbora da ne naplate potraživanja koja su u obavezi zakonom da naplate. To je svojevrsno priznjanje da gradonačelnik sebe vidi  iznad zakona, jer je  insistirao da se zakon ne sprovodi, nakon čega je tvrdio da je to učinio zarad Kragujevčana koji su teškoj situaciji. Licemernost prilikom ove izjave se ogleda u tome što su uporedo sa ovom tvrdnjom  podignuti  porezi za više od 50 procenata, i time dodatno gurnuta ruka u džep Kragujevčana

 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.