LIČNI STAV ALEKSANDRA ROKNIĆA POVODOM PRIVOĐENJA PENZIONERA

Društvo Grad

Eto, sad je i penzioner Slobodan Stefanović iz Kragujevca zamalo zaglavio ćorku zbog nošenja makete vešala.

Doduše, na njima je pisalo ono što vidi cela Srbija, osim Vučića i njegove ekipe – „Opljačkani penzioner. Vučiću, vrći penziju ili se besim.“ Dakle, jasna je njegova poruka do čega ga je nepostojeća ekonomska reforma dovela. Ovo je drugi slučaj u bezmalo nekoliko dana da se zbog makete vešala na građanskom protestu „1 od 5 miliona“ hapse oni koji ih nose. Jasno je da vlast u vešalima vidi pretnju po sebe, ali nije baš najjasnije zašto, jer ovi građanski protesti su daleko od toga da budu ili postanu nasilni. Samo čisti bunt protiv sveopšte zloupotrebe i blokade državnih institucija. Ovo što radi vlast, kako sa slučajem maloletnog N. P., koji je bio u pritvoru jer je nosio maketu vešala, i slučaj kragujevačkog penzionera, samo je čisto zastrašivanje demonstranata i još jedna zloupotreba državnih institucija. Naprosto, učitava se sadržaj tamo gde ga nema, traži se krivično delo tamo gde ne postoji i prave se pravne vratolomije da bi se tužioci i sudije dodvorili vlasti.

Ono što je daleko opasnije jeste ono što radi predsednik Srbije – delovanje izvan okvira Ustava Republike Srbije. Jer imamo predsednika države koji je u izbornoj kampanji za svoju stranku i koji nemilice troši novac stanovnika Republike Srbije da bi on i njegova stranka ostali na vlasti. Zakon jasno zabranjuje takvo delovanje izvan raspisanih izbora, Ustav takođe. Ali zbog blokade institucija niko ni ne sme da postavi to pitanje. Ustavni sud i republička tužiteljka ponajviše.

Uostalom, baš me zanima šta bi vlast uradila da desetine hiljada demonstranata, koji mirno šetaju u 56 gradova i mesta Srbije, ponesu vešala na protest s objašnjenjem da im je, kao i penzionerima, toliko dobro da mogu samo još da se obese?

Izvor: DANAS

Piše: Aleksandar Roknić

Tagged

1 komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *