LISTA VLADICE STANOJEVIĆA JOŠ NIJE POTVRDJENA: STRAH EKIPE OKO RADOMIRA NIKOLIĆA OD KONKURENCIJE IZ SNS?

Izbori/Bojkot Komentar Politika

  Kao što se osnovano i pretpostavljalo, i kao što je Glas Šumadije u više navrata i najavljivao, viđeniji šumadijski aktivista Srpske napredne stranke i direktor kragujevačkog Zavoda za zbrinjavanje odraslih “Male Pčelice”, dr Vladica Stanojević, kasno sinoć (iza 22 sata) predao je Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) svoju izbornu listu (Grupa građana – dr Vladica  Stanojević), koju , prema njegovim rečima, čine “nezadovoljni naprednjaci”, uz  poznatije Kragujevčane, kakvi su, na primer, legendarni jugoslovenski bokserski šampion Mirko Puzović, te operski pevač Vojislav Spasić.

 Reč je, naravno, o drugoj naprednjačkoj izbornoj listi, pa je Kraguejavac, vazda prvi i “unikatan” u svemu, i ovoga puta prva i jedina jedina srbijanska varoš u kojoj će SNS, ukoliko to vlasti dozvole, imati dve izborne liste. Jednu oficijenu, verifikovanu od Aleksanda Vučića, koji joj i nosilac, i na kojoj je prvi kum aktuelnog gradonačelnika Radomira Nikolića, oficir (intendant) i savetnik u Narodnoj banci Srbije Nikola Dašić, zvani Luftika, dok je nosilac druge već  rečeni Vladica  Stanojević, koji je, zajedno sa svojom ekipom, politički arhineprijatelj klanu oko Nikolića, Luftike, narodnog poslanika Gorana Kovačevića i dugogodišnjeg v.d.  direktora kragujevačkog Kliničkog centra dr Predraga  Sazdanovića.

Toliki politički “dindušmanin”, da su nedavno, u vreme vanrednog stanja, pokušavali da mu, kako tvrde beogradski mediji,  “napakuju” aferu sa epidemijom COVI D 19 u ustanovi (Zavodu “Male Pčelice”, kojoj je na čelu), dok trenutno Gradska izborna komisija, zbog, kako saznajemo, protivljenja predstavnika lokalnog ogranka SNS, prethodne noći i danas nije potvrdila listu Grupa građana – dr Vladica Stanojević, i to, prema navodima pojedinih članova  GIK, upravo zbog takvog naziva liste. Sednica GIK na kojoj će ponovo da se raspravlja o listi Vladice Stanojevića, bila je zakazana za juče posle podne, tako da će odluka o njenom definitivnom (ne)prihvatanju da bude poznata kasno uveče, ili tokom današnjeg prepodneva.

  • Izborne liste proglašavaju se odmah ili u roku od 24 sata. Lista Vladice Stanojevića , nasuprot  tvrdnjama naprednjaka da je njen naziv sporan, regularna je u potpunosti. Odbijanje da se prihvati lista zbog imena njenog nosioca u nazivu besmislica je i pravni presedan, kakav se ne pamti u domaćoj izbornoj praksi, rekao je danas portalu Glas Šumadije jedan od članova Gradske izborne komisije u Kragujevcu.

Zašto je lista Vladice Stanojevića toliki problem kragujevačkom SNS-u, odnosno onom delu te partije u šumadijskoj prestonoici koju predvode Nikolić junior,  Dašić Luftika, poslanik Kovačević i večiti v.d. direktora KC dr Sazdanović? Upućeniji u političke (ne)prilike smatraju, potpuno osnovano, reklo bi se, da je to zato  što im je Stanojević jedini pravi izborni “problem”, ili(ti)  konkurencija. Svi ostali učesnici, uključujući i bivšeg  gradonačelnika Veroljuba  Stevanovića i  ministarku Slavicu Đukić  Dejanović, samo su, kako, sudeći po komentarima na lokalnim portalima i društvenim mrežama, misli većina Šumadinaca,  “lutke na koncu” u Vučićevom izbornom igrokazu, kojima će Vučić nešto možda i da “udeli” kad izborni cirkus ode iz njihovog grada. Ni  Stanojević, gotovo izvesno, nije izvan Vučićeve kontrole, što tvrdnjom da, uprkos svemu,  “nije isključen iz  SNS-a” i  da je “u korektnim odnosima sarukovodstvo stranke”, delimično i sam potvrđuje.

 Ali, nije pod kontrolom  naprednjačkog klana koju još  uvek, formalno barem, u Kragujevcu predvodi Radomir Nikolić. Nevolja za suprotni tabor  je i što  je Stanojević viđeniji predstavnik ne toliko homogene, ali ipak prisutne zajednice od više desetina hiljada Srba sa Kosova koji su se minulih decenija i godina doseljaavali u Šumadiju, kao i što okuplja nimalo zanemarljiv broj nezadovoljnih kragujevačkih naprednjaka.

Podsetimo da javni obračun zakrvljenih naprednjačkih klanova u Kragujevcu traje mesecima unazad, i da je u tom verbalnom ratu izneta gomila međusobnih, neretko i potpuno argumentovanih i dokazima potkrepljenih optužbi o (ne)delima one druge strane… Kulminacija tog međusobnog  naprednjačkog obračuna registrovana je, uoči ovogodišnjeg Uskrsa, usred vanrednog stanja, uzrokovanog epidemijom COVID 19, kad su u selu Bošnjanu, kod Rače (Kragujevačke), 17. aprila, na Veliki petak kasno posle podne, ekshumirani ostaci, nekoliko dana ranije preminulog štićenika Zavoda za zbrinjavanje odraslih “Male pčelice”, P.P., i to bez znanja njegove porodice.

Beogradski mediji minulih dana su gromoglasno tvrdili da je štićenik Zavoda “Male Pčelice” ekshumiran po nalogu šefa lokalnog Kriznog štaba i gradonačelnika Kragujevca  Radomira Nikolića, kako bi se napakostilo i nanela politička šteta  direktoru te ustanove Vladici Stanojeviću. Tom prilikom, podsetimo uhapšen je čobanin iz Bošnjana, koji se, u vreme ekshumacije, zatekao u blizini groblja,  u vreme policijskog časa, doduše, zbog čega je, posle hapšenja, u Kragujevcu  kažnjen sa 50.000 dinara. Obdukcija ekshumiranog tela štićenika  Zavoda pokazala je da nije preminuo od posledica zaraze virusom korona…

Naši izvori tvrde da ekshumacije tokom ratnog ili vanrednog stanja zakonom nisu dozvoljene,  te  da nisu dozvoljne ni nakon 14 sati, a seosko groblje u Bošnjanu, na Veliki petak je prekopavano posle 16 časova.

 STANOJEVIĆ: NA METI SAM PARTIJSKIH NEISTOMIŠLJENIKA

Direktor Zavoda za zbinjavanje odraslih „Male pčelice“  Vladica Stanojević rekao je danas agenciji Beta da  listu  čiji je nosilac “čine članovi SNS koji podržavaju republičku listu te stranke, ali ne i lokalnu”. Dodao da je za 58 odborničkih kandidata sa njegove liste prikupljeno 1.856 potpisa podrške građana, a lista je predata GIK u ponedeljak  u 22 sata, i još nije proglašena.

Prema njegovim rečima, dogodio se presedan da posle predaje liste GIK još nije zasedala, a prema njegovim nezvaničnim saznanjima sporan je naziv liste i time se bavi Upravni sud. Stanojević je naveo da je on na meti partijskih neistomišljenika iz Gradskog odbora SNS-a i da je bilo napada za vreme vanrednog stanja zbog korona virusa dok je obavljao direktorski posao u Zavodu „Male pčelice“ koji ima 900 štićenika i 300 radnika.

Za to je optužio gradski Krizni štab na čelu sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem, a kako je dodao vreme će pokazati ko je bio u pravu i ko se borio za taj grad.

Piše: Zoran Radovanović

   -Kada smo svi trebali da budemo jedinstveni, mi smo u Zavodu bili 27 dana u karantinu i doživljavali smo pravi pakao, zaposleni i korisnici, kao i ja. Sve zbog toga što sam ja bio meta, kazao je juče Stanojević, naglasivši da “nije isteran iz SNS-a” i da je „sa ljudima koji vode Srbiju u dobrim, korektnim odnosima“.

Poručio je da će njegova lista da vodi „pravu evropsku kampanju“ i da neće da napada ostale učesnike lokalnih izbora.

Piše: Zoran Radovanović
Tagovi:

2 komentara

  1. LUSTRACIJA ZA SVE POMENUTE U TEKSTU ZAKLJUCNO SA VERKOM ,RADIKALIMA ,LDP,KOMUNISTIMA ,SPO,LAZNIM KRALJEVIMA POKS POKRETIMA SICIJALISTA,POKRETIMA PENZIONERA, 30 GODINA NAS OBMANJUJU ZIVE NA USTRB GRADJANA NA PLECIMA MAJKE SRBIJE,KOJI SU IZGRADILI NASI DEDOVI SOLUNCI HODAJUCI KROZ VRLETI PROKLETIJA DO ALBANIJE,SEME VAM SE ZATRLO IZDAJNICKO,ZAR KOMUNISTI I CETNICI NA JEDNOM MESTU, SILUJETE RODJENU MAJKU SRBIJU ZATO NAM BOG VRACA NAOPAKO,NAROD IZBEZUMLJEN NEMA ZA OSNOVNE STVARI POD KREDITIMA,DOK VI VRSLJATE OD MINISTARSTAVA DO UPRAVNIH ODBORA,SVE UKINUTI BORITI SE ZA MAJKU SRBIJU A OVE PROBISVETE,IZDAJNIKE,HOHSTAPLERE U ZATVOR,DECA NAM SE NERADJAJU NESTAJEMO ZAHVALJUJUCI I VAMA POMEUTIMA U TEKSTU GLASA SUMADIJE I U KOMENTARU! NARODE BUDI SE DOSLI SMO DO STVARNOG KRAJA!NEKA NAM JE BLAGOSLOVENI BOG U POMOCI OD SOPSTVENIH IZDAJNIKA!JOS NIJE KASNO!

  2. Pa da vi ste u pravu,,Kragujevcanin,,pokret socijalista ,sps I Titov unuk Joska Broz u koaliciji sa strankom Pokret Kraljevina Srbije stranka Mirka Cikiriza I svi zajedno nalaze se na listi I u koaliciji u skupstini sa SNS ,I svi zajedno sisaju krv nama obicnim gradjanima Srbije ,plate imaju 200.000 do 300.000 a ti narode gledaj sta dalje .motike I motke u rule.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.