LJILJANA SEKULIĆ NOVA NAČELNICA GRADSKE UPRAVE ZA URBANIZAM

Društvo Grad

Diplomirana pravnica Ljiljana Sekulić nova je načelnica gradske Uprave za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine. Ona je na tu funkciju imenovana kao vršilac dužnosti, “najduže na tri meseca”, kako piše u rešenju Gradskog veća u Kragujevcu.

U odluci Gradskog veće piše da je to telo “na sednici održanoj dana 27.marta 2015.godine donelo Rešenje o postavljenju Tomislava Spasenića, diplomiranog prostornog planera iz Kragujevca”, za načelnika uprave,  ali da je on 8. avgusta podneo ostavku.

  • Prestankom rada imenovanog na položaju načelnika Gradske uprave za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine komunalne i inspekcijske poslove, zaključno sa 8.avgustom 2019. godine, stekli su se uslovi da Gradsko veće postavi vršioca dužnosti načelnika ove uprave.
    Imajući u vidu činjenicu da LJiljana Sekulić ima dugogodišnje radno iskustvo u ovoj gradskoj upravi, a ceneći da će imenovana stručno, kvalitetno i efikasno obavljati poslove iz nadležnosti načelnika Gradske uprave za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine, to je Gradsko veće donelo odluku, navodi se u rešenju.

Ljiljana-Sekulic-postavljanje-za-vd-nacelnika

Tomislav-Spasenic-prestanak-rada-na-polozaju

Spasenić je podneo ostavku nakon što su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su četiri osobe osumnjičene da su omogućile legalizaciju jednog objekta u Kragujevcu koji nije ispunjavao zakonom propisane uslove za to.

Tagged

2 komentara

  1. Kragujevac palanka, pravnici umesto arhitekata na čelu Uprave za urbanizam, Radomir Nikolić bez kadrovskih potencijala. Gradski urbanista nema u karijeri uradjen ni jedan plan a predsednik je Komisije za planove, sve to dok je grad u nevidjenom haosu sa dogrdjenim nezakonitim spratovima u centru suprotno planu , haosom sa baštama , fasadama. Radomir Nikolić nema kadrove i da mora da da OSTAVKU, mada je ovako sladje, redom će mu skidati kadrove i tako će sam da se izbruka. Sledeći na redu je izgleda izvesni DD (1963.) njegov direktor JP Urbanizam po pozivu iz NS sa platom od 300.000 koji već ima predmet u Agenciji za borbu protiv korupcije 014-012-00-0028/18-11. RN nesposoban da shvati situaciju ne menja tim sam, nego pusta da ga menja država sa hapšenjima, na kraju će ga u zbiru proglasiti nesposobnim da vodi grad, jer ima nepouzdane kadrove i bruka SNS pa će mu verovatno AV na proleće “predložiti” da se poigra sa nečim drugim, a ne gradom kakav je Kragujevаc !!!

  2. Hapšenje koje je prouzrokovalo ostavku Tomislava Spasenića, koji je očigledno nekome zasmetao u Gradskoj upravi za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine, neće ništa promeniti u radu ove Gradske uprave, jer u Kragujevcu i vrapci na grani znaju, ko godinama u ovoj Gradskoj upravi vedri i oblači. Želim gospođi Ljiljani Sekulić da ne prođe kao njen kolega Tomislav Spasenić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *