LOKALNI FRONT KRALJEVO: SPREMAMO SE ZA IZBORE, ALI I ZA BOJKOT

Politika Video

Lokalni front će zauzeti stav koji je u prirodi zajedničkog cilja, a to znači da ukoliko svi odluče da idu na bojkot – idemo i mi, a ako se ne ide – nećemo ni mi, rekao je aktivista Lokalnog fronta iz Kraljeva Vladan Slavković.

  • Stoga, spremamo se za izbore kao da ćemo da pobedimo, ali spremamo se i za bojkot, rekao je Slavković na četvrtoj tribini „Slobodno na Trgu slobode“ koju organizuje udruženje „Kragujevac slobodno“.

Prema njegovim rečima, ukoliko bojkot izbora uspe trebalo bi da imamo nove izbore za tri meseca, koji bi bili slobodni i sa svim demokratskim principima koji sada nedostaju. Dodao je da je pitanje bojkota skupa odluka i skupa dešavanja koja „moramo svi zajedno da sprovedemo“.

  • Znači, hoće li to biti sve moguće varijante građanske neposlušnosti kojima ćemo ometati izborni proces, hoćemo li mi koji imamo članove izbornih komisija povlačiti te članove, ili ćemo im dati konkretne instrukcije šta tačno da rade, da kontrolišu sam sistem bojkota – o tome treba razgovarati, rekao je Slavković.

On je upozorio i da ukoliko bojkot ne uspe, odnosno ne postoji rešenje sledećeg dana, onda će ova vlasti imati nove četiri godine da radi „možda i gore stvari“. S druge strane, kaže, treba znati i šta može da se desi posle čina bojkota i „prepuštanja scene samo njima“.

  • I može da se desi da neki Čeda, Čanak,Tadić ili ne znam ko stvore ujedinjenu opoziciju i da naravno daju legitimitet izborima na kojima neće biti ostalih. Može da se desi da postoji dogovorena varijanta između postojeće opozicije i svih ostalih da glume za Evropsku komisiju opoziciju i ne znam šta i da se time naredne četiri godine učini svaka vlast legitimnom, a da svi mi naredne četiri godine i dalje ovo radimo, rekao je Slavković.

Aktivista Lokalnog fronta Vladimir Marović je rekao da bojkot ne treba vezivati za „borbu“ protiv političke organizacije.

  • Trebalo bi postići saglasnost o tome da čitav spektar organizacija i stranaka koje ni u kom slučaju ne prihvataju trenutno stanje za svog protivnika nemaju političku organizaciju već prvenstveno organizovani kriminal. To je prva stvar oko koje treba da se postigne saglasnost na opozicionoj sceni Srbije rekao je Marović.

Dodao je da ukoliko se to dogodi, ono što sledi jeste prelom – široko organizovanje građanstva oko pitanja opstanka države.

Piše: Beta

Publicerat av Počelo je #KGslobodno Fredag 30 augusti 2019

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.