MALI LICEUM I ŠLEZINGER VEČERAS NA ĐAČKOM TRGU

Kultura

Večeras, na Svetski dan muzike, od 19:30 sati, na Đačkom trgu, Muzički centar Kragujevac organizuje koncert na kojem će nastupiti dečji hor „Mali Liceum“ i gradski kamerni orkestar „Šlezinger“ sa solistima iz Crne Gore, violinistom Miranom Begićem i akordeonistom Predragom Jankovićem, pod dirigentskom palicom maestra Vojkana Borisavljevića.

Predrag Janković rođen je 1976. godine u Podgorici, gde je završio nižu muzičku školu (klasa Anke Maliković) i započeo srednju Srednje muzičko obrazovanje je nastavio i završio u Kragujevcu u klasi prof. Jelene Grebović i prof. Radomira Tomića. Studije harmonike završio je na Muzičkoj akademiji „A. Neždanova“ u Odesi (Ukrajina) u klasi prof. Vladimira Murze, sa prosečnom ocenom 10. Na međunarodnom muzičkom festivalu „Muzika humana“ održanom 2001. godine u ukrajinskom gradu Zaparožju, proglašen je po anketi publike za učesnika sa najizrazitijim virtuozitetom. Nastupao je kao solista sa različitim kamernim ansamblima i gudačkim orkestrima u zemlji i inostranstvu (Crna Gora, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Ukrajina, Rusija, Slovačka, Austrija, Francuska, Holandija, Finska Danska, Italija, Španija i Portugalija).

Miran Begić rođen je 1975. godine u Podgorici gde je završio nižu i srednju muzičku školu u klasi profesora Vilija Ferdinandija. Debi sa Simfonijskim orkestrom imao je sa svojih 13 godina izvodeći koncert Feliksa Mendelsona u e-molu. Muzičku akademiju je upisao u Podgorici, klasa profesora Miroslava Rusina, a diplomirao na Cetinju u klasi profesora Uroša Pešića. Magistarske studije iz violine kao i specijalizaciju iz kamerne muzike je završio na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. NJegova izvođačka aktivnost je vezana za koncertne podijume Italije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Austrije, Francuske, Engleske, Libana, Bugarske, Švedske, SAD-a i Rusije. Osnivač je i umetnički direktor Letnje akademije i festivala “Esspresivo”.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.