MANIFESTACIJA POSVEĆENA DOMAĆEM DRAMSKOM STVARALAŠTVU

Sport

Tradicionalna  revija pozorišnih predstava “Joakimovi dani” posvećena domaćem dramskom stavaralaštvu, u Kragujevcu će ove godine biti organizovana od 4. do  30 maja, i na njoj će, prema oficijelnoj najavi, pored domaćeg Knjaževsko srpskog teatra (KST-a), učestvovati i pozorišta iz Beograda, Zaječara i Užica.

Ovogodišnje  “Joakimove dane”,  4. maja će otvoriti  predstava “Negri ili ljubov ko sočelovekom svojim” po tekstu Joakima Vujića, u izvođenju Knjaževsko srpskog teatra koji će, 11. Maja, premijerno izvesti i predstavu “Voćni dan” Velimira Stojanovića,  u režiji Dragana Jakovljevića. Ansambl KST-a će tokom “Joakimovih dana” izvesti i predstave: ”Dvesta” i “Četiri brata”. Kragujevački ljubitelji dramske umetnosti do kraja maja će moći da vide i  predstave: “Hasanaginica”, u izvodjenju Narodnog pozorišta iz Beograda, “Bizarno”, kojom će se predstaviti Narodno pozorište Timočke Krajine iz Zaječara  i “Nedozvani”, koju će prikazati Nas teatar.

Reviju pozorišnih predstava koje su napisali domaći dramski pisci, 30. maja zatvoriće ansambl narodnog pozorišta iz Užica sa predstavom “Svedobro” Stevana Vraneša, u režiji Nemanje Rankovića.

  • Tekstove domaćih autora, publika voli jer se bave temama autentičnim za naše prostore i donose upravo ono što nas može da nasmeje, rasplače, zamisli. Zanimljive same po sebi ove predstave, donose bogatstvo inscenacije i glume, nude deo naše svakodnevice, naših naravi, zavrzlama, političkih i socijalnih problema, kažu organizatori “Joakimovih dana”.
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *