Marinika Tepić: Vlast reaktivira stare teme

Izbori/Bojkot Politika

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić istakla je, komentarišući dešavanja u vezi sa muralom Ratka Mladića, da „u svakoj situaciji koja ima obeležja mržnje, huškanja, fašizma ili neofašizma, neonacizma, ekstremne desnice, progona ljudi, treba reagovati“, ali i ukazala da aktuelna vlast preko tabloida „reaktivira stare teme“.

  • Zemunski klan, pa maltene prave svece od ubica Zorana Đinđića, Mladić, Karadžić, pa razni neki dosijei… Vi vidite da se oni vraćaju na stari diskurs huškanja i podele među ljudima i normalno da će to jedno da rađa drugo, samo da bi se zatrpale neke stvari… Što ne znači da ne treba reagovati na ove stvari, ali moramo imati opštu pozornost kada se ova propaganda sprovodi, rekla je Tepić u intervjuu za vranjski portal „Slobodna reč“.

Na pitanje o izmenama Zakona o referendumu, ukazala je da je njima „izbrisan cenzus“ i da onda prosta većina poslanika u parlamentu može da ga usvoji.

  • Mi imamo jednopartijski parlament koji je nelegitiman. Iz tog nelegitimiteta gde je manjinski deo Srbije u parlamentu, vi nemate dve trećine građane Srbije i njihovih predstavnika koji su rekli ‘da’, pa se onda to potvrđuje na referendumu, rekla je Tepić i ocenila da je zbog toga ukinut cenzus.
  • Da mi imamo normalan parlament, gde mi stvarno imamo pluralizam, gde imate u pravnom smislu zastupljene građane kroz pravu opoziciju pa onda vi kažete ‘u redu, nas dve trećine smatra da je ovo ipak dobro za Srbiju’, onda bi ovo moglo da prođe, ocenila je Tepić i istakla da iz tih razloga SSP ne može da podrži referendum
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.