MEĐU 170 GRAĐANA SRBIJE KOJI NE MOGU DA SE VRATE SA TAJLANDA I TROJE KRAGUJEVČANA

Doba korone Društvo

Kragujevčanka Milica Vasić sa suprugom,trogodišnjom kćerkom i još oko 170 državljana Srbije već nedelju dana čeka na povratak iz Bangkoka u zemlju. Danas, kaže, deluje da su „sve nade propale. Trebalo je sa odmora na Tajlandu, koji su uplatili još u novembru prošle godine, da se vrate 20. marta. U međuvremenu je zatvoren aerodrom „Nikola Tesla“…

  • Iz letovališta smo se izvukli u poslednjem trenutku i došli u Bangkok. Na Tajlandu nas je oko 170 i svi žele da se vrate kući. Problem je što ne mozemo da kupimo karte dođemo bliže Srbiji, kao što nam je poručeno. Jer, da bismo otišli u zemlju koja ne dozvoljava boravak stranim državljanima potrebna državna garancija Srbije.

Milica kaže da ima mnogo porodica sa malom decom, studenata i hroničnih bolesnika.

Juče smo po prvi put dobili instrukcije da kupimo karte za Istanbul gde bi nas preuzela Air Srbija…. Ali i aerodrom u Istanbulu je jutros zatvoren i Turska ne želi da pusti Srbe na sutrašnji let i pored garancija naše države.

Milica kaže da drugih letova više nema, da je oko 170 državljana Srbije „na ulici“.

  • Poslednji novac su dali za karte do Istanbula a i to je propalo
Tagovi:

2 komentara

  1. Da li Srbija može da dobije dozvolu da leti za Bankok? Može li da im obezbedi smeštaj u najbližoj ambasadi? Želim državu koja će da uradi SVE što treba da najbrže i najbolje pomogne svojim državljanima bez obzira gde su, zbog čega su i u kakvim okolnostima su. Kao i svim ljudima koji se zateknu na njenoj teritoriji.

  2. Da li je moguce da ljudi vide kakvo je stanje u svetu bilo jos pocetkom marta i ipak odu na putovanje da im ne bi propalo ili sta vec… i sad im je kriv…ko? Svasta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.