MEĐUNARODNA KONFERENCIJA BALKANSKE ASOCIJACIJE PRAVNIKA U KRAGUJEVCU

Društvo

Za učesnike dvodnevne Međunarodne konferencije Balkanske asocijacije za rimsko pravo i rimskopravnu tradiciju, koja se ove godine održava u Kragujevcu, u organizaciji Balkanske asocijacije i Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, Miroslav Petrašinović predsednik Skupštine grada upriličio je prijem. Konferencija tradicionalno okuplja poznavaoce rimskog prava i profesore iz svih delova Evrope. Pored eminentnih stručnjaka, prijemu je prisustvovala Paola Kordone, direktorka Italijanskog intituta za kulturu u Beogradu.

  • Međunarodna konferencija koja se održava u Kragujevcu, predstavlja značajan doprinos afirmaciji grada, a svakako i Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu koji postavlja na mapu evropskih univerziteta. Kragujevac je grad koji se poslednjih godina intenzivno razvija i ulaže u mlade i obrazovane kadrove stvarajući nove mogućnosti i uslove da svoje obrazovanje nastave da unapređuju u svom gradu i tako pruže doprinos i gradu i zajednici. Održavanje prestižnog skupa kao što je ovaj govori u prilog tome, rekao je predsednik Skupštine Miroslav Petrašinović i učesnicima konferencije poželeo prijatan boravak u Kragujevcu i uspešan rad na konferenciji.

Tema ovogodišnje Međunarodne konferencije je Javno i privatno pravo, a prema rečima prof. dr Maline Novkiriške, jedne od osnivača Balkanske asocijacije, konferencija iz godine u godinu okuplja sve veći broj eminentnih stručnjaka, poznavalaca rimskog prava i profesore rimskog prava iz svih delova Evrope, a takva zaiteresovanost garantuje dalji uspeh.

U okviru Konferencije na plenarnim sednicama stručnjaci će predstavljati svoje radove iz oblasti rimskog prava, što prema rečima učesnika predstavlja pravu riznicu znanja i na sasvim novi način, kroz drugačiji pristup osvetljava rimsko pravo. Cilj svega toga je dakaz uloge rimskog prava u nastanku i razvoju savremenog prava.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.