Meksički film „Treća smena” u Kontakt galeriji SKC-a

Kultura

Večeras, u utorak, 16. novembar u 20 sati u Kontakt galeriji SKC-a održaće se filmska projekcija meksičkog filma „Treća smena”.

Režija: Luk Lorenzen
Žanr: dokumentarni
Trajanje: 90 minuta
Proizvodnja: Meksiko

U najbogatijem kraju Meksiko Sitija, Očoa porodica prevozi ugrožene pacijente u svojim privatnim ambulantnim kolima uporedo se takmičeći sa javnom službom hitne pomoći i pokušavajući da opstane na već zasićenom tržištu.

Kada poziv za pomoć stigne, oni kreću u zapaljivu trku kroz užurbane ulice meksiko Sitija pokušavajući da pobede konkurenciju i prvi stignu do mesta poziva i zgrabe povređenog, strapaju ga na nosila i unesu u svoj kombi.

Takva žurba, naravno, dolazi od njihove želje da pomognu životno ugroženim ljudima da prežve. Ali istovremeno zapažamo i njihovo iskušenje da ih zaključaju u kolima kako bi im na kraju vožnje i platili uslugu jer su česte scene uljudnih izvinjenja onih koji to ne mogu da priušte, kao i gruba odbijanja onih koji ne žele.

Ulaz je slobodan, uz sve mere za suzbijanje širenja virusa kovid-19, poručuju organizatori iz Studentskog kulturnog centra Kragujevac.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.