Milan Urošević, u ime opozicije, predložio da Skupština ne glasa o predlozima kada ih ne obrazloži predlagač

Grad Politika

Šef opozicione odborničke grupe Srpskog pokreta obnove u Kragujevcu Milan Urošević predložio je danas da se u gradskoj skupštini ne raspravlja i ne glasa o dokumentima koje prethodno ne obrazloži ovlašćeni predlagač.

Prva redovna sednica novog saziva Skupštine grada trajala je danas oko dva sata, a brojne predloge većina predvođena Srpskom naprednom strankom je usvajala uglavnom bez obrazloženja izvestioca iz gradske uprave.

Urošević je upozorio da bi na taj način i sednice Skupštine Kragujevca uskoro mogle da počnu da liče na one iz Jagodine, gde se Dragan Marković Palma hvali činjeniciom da one traju „od 11 do 17 minuta“.

  • Mi smo juče na sednici Odbora za budžet i finansije imali predlog opozicionog odbornika da ne usvajamo, odnosno da ne raspravljamo i ne glasamo o onim predlozima kada ovlašćeni predlagači ne dođu na Odbor i uključe se u njegov rad, rekao je Urošević.

Rekao je da predlaže da se to isto uradi na sednicama Skupštine grada.

  • Potpuno sam uveren da i sa opozicione strane dobar deo odbornika uopšte ne pročita materijale. Oni su obimni, mnogi od njih stižu kroz dopunu. Sada smo imali i vikend, nešto je stiglo i u nedelju… Dobar deo materijala, apsolutno sam uveren, oni koji dignu ruku za nisu ni pročitali, rekao je Urošević.
Piše: Beta
Tagovi:

3 komentara

  1. Pa što bi čitali materijal za sednicu SG kad većina odbornika ne razume ono što je tu napisano. Odbornici vladajuće većine (SNS, SPS/JS i fantomske grupe građana) su tu da, kao đačići, poslušno dižu ruke i glasaju a ne da čitaju nekakve nerazumljive skupštinske materijale. Nisu oni tu došli da bi razmišljali i davali predloge…ima ko je za to zadužen. A i šta bi mogli da predlože kad ne znaju o čemu se radi? Kod većine je opšte obrazovanje na niskom nivou, a diplome kupljene na privatnim instant fakultetima (čitaj: kvaziakademskoj pijaci). Teško da bi nešto shvatili i posle desetog čitanja. Pre dolaska na sednicu SG oni lepo ostave mozak kod kuće i onda su mirni. Na žalost takvi se likovi uglavnom stavljaju na odborničke liste. I kod pozicije i kod opozicije.

  2. Kada bi postavili pitanje odbornicima SG o čemu će se raspravljati na sednici većina ne bi znala ni da je podeljen materijal, a ne šta piše u njemu. Pa ko bre to da čita!? Em ga ima puno, em je nerazumljiv. Nisu bre tu odbornici došli da ih neko maltretira nekakvim čitanjem nekih gluposti! Oni su ta da na mig glavnog šefa dignu ruku i glasaju. Za šta glasaju to nije bitno. Kada bi morali, ne daj Bože, da pročitaju materijal za sednicu to bi ih strašno zbunilo i verovatno bi pobegli iz sale ili vratili odborničke mandate. Ovako je jednostavnije. Mozak je isključen i ne zamara se. A i ne bi imali šta da zamore (bar većina).

  3. Pa sto da ga čitaju, sto da se javljaju za rec, vide ljudi da moze da se bude odbornik, da se nista ne cita, da se nikad ne izadje za govornicu a da se ipak postane gradonacelnik. Dzaba se Milane trudis, sve je trulo. Vidi se da je i toj i Verkov nastup dobronameran. Srecom pa u Kragujevcu postoji opozicija da moze da digne kakav takav glas, ali kava je vecina u Skupstini takva je i u narodu, pa je to sto pricate nedokucivo za vecinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.