MILAN UROŠEVIĆ: ŽELIM ZZŠ DA REGISTRUJE STRANKU DO RASPISIVANJA IZBORA

Politika

Nakon što je do javnosti procurela informacija da je većina u Zajedno za Šumadiju u subotu (9. mart) donela odluku da ova politička organizacija na predstojeće lokalne izbore izađe samostalno, oglasio se i prvi čovek kragujevačkog Srpskog pokreta obnove, Milan Urošević.

Podsetimo, Urošević je više puta u poslednjih godinu dana javno pozivao nekadašnjeg gradonačelnika Kragujevca i lidera Zajedno Za Šumadiju Veroljuba Stevanovića da se “stavi na čelo kolone”, kako bi se smenila aktuelna vlast u Kragujevcu na čelu sa Radomirom Nikolićem (SNS), a u kragujevačkoj javnosti se smatralo da je koalicija izeđu ZZŠ, LDP-a i SPO-a “gotova stvar”.

Urošević danas za Glas Šumadije piše:

 • Ako moj poziv bivsem gradonacelniku Stevanovicu da stane na celo opozicione liste tumacite kao poziv stranci ZZS za formiranje koalicije onda ste moj poziv od starta pogresno razumeli, jer poziv je bio upucen licno Stevanovicu, ne i njegovoj stranci.  Tom prilikom od Stevanovica sam zatrazio da se prethodno ogradi od brojnih saradnika koji su u vreme njegovog poslednjeg mandata znacajno doprineli situaciji u kojoj se grad našao, kao i da prizna greške koje je u proslosti pravio. I pored svega navedenog, smatrao sam da je Stevanović zbog iskustva, ali i prepoznatljivosti u javnosti, u prednosti nad drugim potencijalnim kandidatima koji bi na izborima mogli da se suprostave sadasnjem gradonacelniku i ostvare pobedu. 
 • I danas ostajem pri stavu da bi lista sastavljena od kvalitetnih i ostvarenih ljudi, neopterecenih stranackom pripadnoscu, a koju bi predvodio Veroljub Stevanovic, bez ikakve sumnje ostvarila ubedljivu pobedu na izborima. Ja ću u narednom periodu nastojati da takvu listu formiram, sa mnogim ljudima su vec i obavljeni razgovori na tu temu.  
 • Nisam dozvolio da me ego ili sujeta spreče da priznam da u Kragujevcu postoji neko ko bi, ponavljam, pre svega zbog velikog iskustva i prepoznatljivosti u javnosti, mogao da takvu listu predvodi sa većim uspehom od mene lično. Ipak, to ne znaci da treba praviti trule kompromise da bi do ovakve saradnje i doslo. Ne manjka mi samopouzdanja, ni energije, ni znanja, da se ovog posla ponovo prihvatim i preuzmem odgovornost na sebe, ne bi li Kragujevčanima ponudio dostojnu alternativu.

P. S. Razumljiva je odluka ZZŠ da na naredne lokalne izbore izadje samostalno. Želim im da do raspisivanja izbora registruju stranku, kako bi to mogli i da učine.

Tagged

18 komentara

 1. Cirkuzanti. I ti i Verko. Smenio si ga pa ga molio da vas uvede u parlament (u koji ni on sam neće uci). Nećeš preci 500 glasova. Sedi miran.

  1. Nemaš ti veze Duško. Možemo da pričamo ostrašćeno ali realno SPO će uvek ovde kod nas u Šumadiji imati dosta glasova – sam ili u koaliciji i biti u parlamentu. Možeš da im želiš zlo, ali sam siguran da SPO i samostalno na svakim izborima može da osvoji bar 7000-8000 glasova, a to je dosta iznad cenzusa.

 2. Tako je Milane. Iskreno mi nije ni bilo logično da se sa njima udružuješ. Verko i dobar deo njegovih pajtosa ispileli su se u SPO-u čiji plamen si ti u Kragujevcu održao, nakon što su ga oni izdali. Guraj dalje i nema za tebe zime. Čile je imao priliku da se iskupi za mnoge stvari i ispravi greske, ti si mu je dao, ali ako on od drveta ne vidi šumu njegov problem. Svi, svi, svi, do pobede!

 3. Apsolutno je u pravu gospodin koji je u prethodnom komentaru opisao gospodu Uroševića i Stevanovica prošlo je tangefrange kombinacije necete moći od politike da živite i upravljate nasim /narodskim budžetima/ ,dali vidite kako običan narod živi treba vam oduzeti sve što ste stekli i dati narodu sram vas bilo manipulanti klasični.

 4. Najrealnije bi bilo da se Verko vrati svojoj stranci. Nije tu bilo zle krvi. Jednostavno do razlaza je došlo u nekom trenutku ali je sada vreme da se ratne sekire zakopaju. Podržavam gospodina Uroševića a g. Stefanović poručujem da razmisli.

 5. Милане, случај Верка и његове дружине, показује да онај ко једном изда, изда ће увек!
  СПО има часне људе, које ће Крагујевчани подржати, и гласати за нашу листу!

 6. Skroz se slažem sa Milanom. Više je nego fer sa njegove strane što je ponudio savezništvo Verku za dobro Kragujevca, uz jasne napomene da sam Verko mora da napravi otklon od nekih ljudi koji su svojim lošim radom i doprineli njegovom padu nakon toliko godina vlasti. Sad i ne čudi što je takvima to savezništvo u interesu Kragujevca neprihvatljivo, jer da im je interes Kragujevčana bio na prvom mestu, ne bi svojim postupcima ni nanosili svojevremeno štetu Verku i Kragujevcu. Uostalom SPO je triput jači od ZZŠ, a i sam je sigurno jači nego sa Verkom okruženim pojedinim kompromitovanim ljudima.

 7. Nije lako kad čovek ostari-Verko, pa preceni svoje mogućnosti!
  SPO, ima mlade ljude, koji su budućnost Kragujevca!

 8. Немаш шта ти дете кога да чекаш. Прошло је Верково време, него памет у главу, бирај праве људе у екипу, а народ све добро види и зна. Па ако да бог, до године да замениш ову несрећу што нас докусури.

 9. Iskreno, mislim da je Urosevic najbolja alternativa. Dokazano je uspesan, smatram da bi on znao da vodi ovaj grad. Sto se Verka tice, mislim da se malo vise precenio!

 10. NEKA MILAN UROŠEVIĆ OBJASNI KAKO GA NIJE SRAMOTA STO JE SA SPSOM U KOALICIJI BIVSIM RADIKALIMA ,VULINOM MISLIM REPUBLIČKOJ U PRAVU JE ČOVEK KOJI JE NAPISAO U KOMENTARU DA SPO NEMA U GRADU NI 500 GLASOVA

 11. SPO je uvek gledao javni interes, uvek bio glas razuma ali narod uvek zbog lakomislenosti nasedne na obmane

 12. Urošević bi imao uspeha kad bi pričao o konkretnim aferama a ne o fatamorganama. Predsednik sindikata u Preduzeću za puteve (sada Putevi Kragujevac) koji je dobio otkaz, je dao SUPu konkretne dokaze da se Nikolićevi direktori Bule i Djelić bave malverzacijama. Kad to i ono čudo što se dešava u JP Urbanizam sa tim novosadjaninom protiv kojeg je pokrenut predmet u Agenciji za borbu protiv korupcije https://dveri.rs/clanci/kragujevac-propada-vlast-rasipa-novac-2#cyr budeš pominjao u javnim nastupima onda ću da glasam za tebe i svi moji u familiji. Pričaš o rupama na putu a direktori koje plaćaju gradjani Kragujevca kao taj Dinčić iz JP Urbanizma ladno uzima na mesečnu platu od 100.000 još 100.000 za dnevnice od Kragujevca do NS, a po tome je bio poznat u NS pa su ga najurili https://www.blic.rs/vesti/vojvodina/samo-za-dnevnice-i-troskove-23500-evra/zn65l7z al je tamo bilo opozcije koja je znala da pita kolko para gradjana uzima za dnevnice mesečno !!! Doveo drug Rale tog stručnjaka iz NS, slučajnoi pored toliko naših inženjera, da mu nacrta autobusku stanicu na privatnom placu, da bi grad otkupio to u kešu . Kad te situacije u tim preduzećima budeš komentarisao imaš moje glasove i svih koje poznajem a ne da pričaš kako imaš ljude za direktorska mesta jer izgleda da mlatite praznu slamu dok ekipa oko Nikolića mulja a vi ćutite o tome !

 13. Posle onoga sta su radili sa SNS verovatno ga imaju u saci kao i onog dlakavog Daninog, pa mu je preostalo samo da bude klovn, a lepo mu ide.

 14. Svaki od, imenom i prezimenom, navedenih političara je bio politička prostitutka tokom svog bavljenja politikom i svako od njih, da ima i malo obraza, ne bi više provirio u politički život našeg grada.
  Naš Kragujevac ne zaslužuje ovakve, vreme je za prave ljude.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *