Milivojević: Dve godine tužilac ćuti i o slučaju Aleksandra Obradovića i o švercu oružja u Krušiku

Izbori/Bojkot

Pvodom dve godine od kada je uhapšen uzbunjivč iz Valjeva, Aleksandar Obradović, oglasio se član Glavnog odbora Demokratske stranke, Srđan Milicvojević:

„Juče se navršilo dve godine od kada su pripadnici neindetifikovane partijsko-policijske službe, na radnom mestu u fabrici Krušik, kidnapovali heroja Srbije, Aleksandra Obradovića, uzbunjivača iz Valjeva. Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal je 20. septembra 2019. godine pokrenulo istragu protiv Obradovića, zbog, kako je mesec dana kasnije saopšteno, sumnje da je odao poslovnu tajnu.

Nadležni tužilac Branko Stamatović je na prošlu godišnjicu od pritvaranja Aleksandra Obradovića izjavio da je „krivični postupak protiv Aleksandra Obradovića u završnoj fazi“, ne precizirajući koliko ta završna faza može da traje. Juče, posle godinu dana, čuli smo istu izjavu od istog tužioca. Drugačije ne može ni biti kada je od početka jasno da je pomenuti tužilac dobio zadatak da reši nerešivo. Jer ako je Aleksandar Obradović novinarima predao neistinite podatke, onda nije odao poslovne tajne, a ako je izneo istinite podatke, onda neko drugi mora u zatvor. Zbog toga sve ovo vreme, građani Srbije nisu čuli ni reč o tome da li je pokrenuta istraga o vrlo ozbiljnim i dokumentivanim optužbama koje je izneo Aleksandar Obradović o malverzacijama u vezi sa švercom oružja iz Krušika.

Zahvaljujući ogromnom pritisku javnosti i velikoj podršci građana, Aleksandar Obradović je 18. decembra 2019. godine pušten iz pritvora. Nažalost, on još uvek nije slobodan čovek. Umesto da država nagradi ovog hrabrog pojedinca koji je prikupio dokaze o umešanosti vrha naprednjačkog režima u organizovani kriminal i korupciju, Aleksandar Obradović je suspendovan sa posla i suočen sa svakodnevnim pretnjama zbog ispoljene građanske hrabrosti i odgovornosti.

Ovim putem još jednom se zahvaljujem Aleksandru Obradoviću što je ukazao na teške kriminalne mahinacije koje su fabriku Krušik dovele do ivice propasti. Izuzetno je važno da građani na primeru Aleksandra Obradovića mogu da se uvere da je moguće zvati se Aleksandar i voleti Srbiju. Svim hrabrim Aleksandrima, kao i svim građanima Srbije poručujem:

Srbija će uskoro biti slobodna zemlja u kojoj će svaki Aleksandar biti na svom mestu. Onaj koji je ukazao na kriminal i korupciju na slobodi, a oni koji su se ogrešili o zakone u zatvoru.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.