MIODRAG STOJKOVIĆ: O JARBOLI I FONTANE

Društvo
  • Juče je „Bajer“ za milijardu dolara kupio ovdašnju firmu koja se bavi matičnim ćelijama, napisao je na svom twiter nalogu proslavljeni genetičar Miodrag Stojković.

Uz komentar objavio je i fotografiju Centra za matične ćelije u Kragujevcu čija je izgradnja trebalo da bude gotova u aprilu 2017.

Inicijatori izgradnje centra izvrsnosti sa bankom matičnih ćelija u Kragujevcu bili su genetičar Miodrag Stojković i nekadašnji rektor Univerziteta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević. Trebalo je da Centar će obuhvati tri jedinice: nastavnu, naučnu i onu koja treba jedno i drugo da spoji i prevede u nove terapije za lečenje bolesti.

Stojković, najpoznatiji domaći i jedan od vodećih svetskih naučnika u svojoj oblasti, nije više šef katedre za matične ćelije na doktorskim studijama Fakulteta medicinskih nauka (FMN-u) u Kragujevcu, a zgrada u kojoj je trebalo da se nađe čak šest naučnih institucija koje rade pod okriljem Fakulteta medicinskih nauka, danas je zarasla u travu, dok je orgada oko gradilišta poluporušena.

Kako je u februaru ove godine pisala “Politika”, Evropska investiciona banka, finansijer projekta, dala poslednji rok za završetak objekta – decembar 2020. godine.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.