MIROSLAV ALEKSIĆ: HITNO OSLOBODITI OBRADOVIĆA I SMENITI NEBOJŠU STEFANOVIĆA

Politika

Prvi potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić zatražio je danas hitno oslobađanje uzbunjivača radnika iz „Krušika“ Aleksandra Obradovića, koji je „heroj i svetionik slobode“ jer je ukazao na korupciju u izvozu oružja u koju su umešani ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i njegov otac Branko Stefanović.

  • Pozivam predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić da smene Nebojšu Stefanovića dok se afera pravno ne razreši u potpunosti, a tužilaštvo pozivam da hitno pokrene proces protiv Branka Stefanovića, njegovog sina Nebojše Stefanovića i svih umešanih u aferu, rekao je Aleksić u Valjevu na skupu podrške Aleksandru Obradoviću.

Aleksić je istakao da će, ako Stefanović ostane ne funkciji ministra, to biti dokaz da su i Vučić i Ana Brnabić umešani u slučaj izvoza oružja iz „Krušika“ po povlašćenim cenama koju je dobila firma GIM, a koju zastupa Branko Stefanović.

  • Vrh režima se bogati na grbači građana i korupcijom i kriminalom preliva narodne pare u svoje džepove dok radnici ‘Krušika’ štrajkuju zbog sve lošije sutiacije u tom preduzeću. Ovo je početak kraja naprednjačkog režima i svaka vlast će trajati dok građani ne kažu da je ’dosta’. Vreme je da se kaže ’dosta je lopovluka i pljačke građana i države, rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da je Obradović svojim činom poslao svim građanima poruku da se bore za svoju slobodu i odbranu Srbije od kriminala.

  • Umesto da Obradović bude oslobođen, njega drže kao taoca. Ne postoji nijedan razlog da on bude u kućnom pritvoru, jer je reč o čoveku koji je uradio dobru stvar za Srbiju. Tužilac je odbio zahtev advokata Vladimira Gajića da Obradović bude pušten iz kućnog pritvora. Kriminalni režim hapsi poštene ljude koji se bore za istinu, umesto da procesuira glavne aktere afere izvoza oružja u Saudijsku Arabiju, rekao je Aleksić.

Aleksić je pozvao sve građane Valjeva i cele Srbije da sutra dođu u Beograd na protest na kojem će biti zahtevano oslobađanje heroja Obradovića, a radnike „Krušika“ da se solidarišu sa svojim kolegom i da stanu u njegovu odbranu i da ne ćute.  

  • To je njihova fabrika u kojoj su radili pre Vučića, a radiće i posle njega, i niko nema pravo da ih ucenjuje ostankom na radnom mestu i da ih plaši otkazima, rekao je Aleksić.  
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.