MIROSLAV ALEKSIĆ: HITNO UTVRDITI DA LI JE DEO POLICIJE UMEŠAN U PROIZVODNJU VELIKIH KOLIČINA MARIHUANE

Politika

Potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić pozvao je danas policiju i tužilaštvo da objave sve detalje zaplene marihuane na poljoprivrednom dobru „Jovanjica“ kod Stare Pazove i da utvrde da li su naoružani policajci u civilu čuvali veliku površinu zasada marihuane.

  • Da li u policiji postoji organizovana kriminalna grupa umešana u proizvodnju marihuane? Da li je tačno da su odgovorna lica u ’Jovanjici’ Predrag Koluvija i Aleksandar Anđić povezani sa službama bezbesnosti? Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je čest gost u ’Jovanjici’, što budi još veću sumnju,, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Aleksić je podsetio da je Radiotelevizija Vojvodine u petak, 15. novembra, objavila da je policija kod poljoprivrednog dobra „Jovanjica“ otkrila veliku plantažu marihuane i da su objavljene i fotografije policijskih automobila kod tog dobra, ali da je potom „zavladao muk“.

  • Zašto MUP nije ništa saopštio o toj akciji? Koliko je marihuane zaplenjeno i kolika je površina zasada? Koliko je osumnjičenih privedeno, da li im je određen pritvor? Izostalo je saopštenje da je presečen još jedan lanac proizvodnje i distribucije droge, nema Stefanovića da se pohvali velikom zaplenom, rekao je Aleksić.

Aleksić je upitao da li u policiji postoje dve struje, od kojih je jedna umešana u proizvodnju marihuane, a da je druga, koja se protivi takvom kriminalu, organizovala akciju hapšenja.

Potpredsednik Narodne stranke je pozvao sve poštene policajce, koji, kako je istakao, čine ogromnu većinu u policiji, da slede primer uzbunjivača iz „Krušika“ Aleksandra Obradovića i obaveste javnost o kriminalnim aktivnostima njihovih kolega, koji „bacaju ljagu na celu policiju“.

  • Ostanak Stefanovića na funkciji ministra unutrašnjih poslova je neodrživ zbog velikog broja afera u koje pokazuju ili njegovu korumpiranost ili nesposobnost i nekompetentnost. Pozivam na hitno smenjivanje Stefanovića, jer ne očekujem od njega da sam podnese ostavku. Da ima morala, Stefanović bi to učinio posle rušenja u Savamali, kada je otkriveno da je kupio diplomu u Sava centru, a i kada su izneti nedvosmisleni dokazi o umešanosti njegovog oca u trgovinu oružjem, rekao je Aleksić.

Ako je tačno da je deo policije umešan u proizvodnju marihuane, onda je to dokaz koliko je naprednjački režim razorio institucije i koliko u njima ima truleži, naveo je Stefanović.

  • Pozivam istraživačke novinare da ispitaju šta se dogodilo u ’Jovanjici’, pošto režim ne dozvoljava institucijama da rade svoj posao, rekao je Aleksić.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.