MIROSLAV ALEKSIĆ: REŽIM U SRBIJI PODSTIČE BAHATOST, USPOSTAVLJA TOTALNI MEDIJSKI MRAK I FALSIFIKUJE STVARNOST

Politika
  • Državna kompanija ’Telekom’ je za 200 miliona evra kupila ’Kopernikus’, a država je pre toga, u bescenje, prodala PKB sa 17. 000 hektara plodne zemlje za 105 miliona evra. To je nešto što apsolutno nije normalno i nešto što će biti predmet ozbiljnog istraživanja kada Narodna stranka bude bila na vlasti, rekao je prvi potpredsednik Narodne stranke, Miroslav Aleksić.

Aleksić je dodao da je država i režim time, pre svega, krše zakon koji su sami doneli i po kome država mora da izađe iz vlasništva u medijima.

  • Cilj svega toga je apsolutna kontrola medija Srbiji i potpuni medijski mrak, rekao je Aleksić gostujući na N1.
Na pitanje o nasilju nad predsednikom i potpredsednikom GO Narodne stranke u Vranju Aleksić je istako da je izuzetno opasno što režim o tom slučaju pokušava da izvrši „inverziju istine i da od žrtava napravi nasilnike“.
  • Stvar je jasna. Četvorica članova Srpske napredne stranke pretukla su članove Narodne stranke pred očima majke jednog od njih. Pravni tim Narodne stranke će svakako podneti krivičnu prijavu protiv nasilnika, a ja očekujem da će policija u tom slučaju raditi svoj posao, rekao je Aleksić i dodao da je režim odgovoran za „širenje mržnje i podsticanje tenzija“ što za posledicu ima ovakve slučajeve.
On je ukazao da su Vranje i Srbija bili u prilici da vide da, nakon zdravstvenih pregleda, jedan od nasilnika i član SNS-a izlazi iz doma zdravlja bez zavoja, a da par sati kasnije na društvene mreže i u medije šalje sliku sa „nekakvim zavojima i modricama“.
Aleksić, koji je i poslanik u Skupštini Srbije, poručio je da je slika nepostojanja demokratije, širenja mržnje i podizanja tenzija od strane režima danas i parlament u kome nema rasprave o zakonima koji direktno utiču na život svakog građanina Srbije.
  • Umesto odgovora režima na argumentovanu kritiku, mi dobijamo salve uvreda, laži i izmišljotina. Režim je sa namerom devastirao parlament i od njega napravio rijaliti šou, rekao je Aleksić.
Govoreći o odluci „Saveza za Srbiju“ da neće izaći na izbore u Kuli, Kladovu i Doljevcu Aleksić je istakao da ti izbori nisu raspisani u skladu sa zakonom i da bi izlazeći na te izbore „Savez za Srbiju“ učestvovao u kršenju zakona.
  • Ne postoje zakonski uslovi da se takvi izbori raspišu, oni su veštački izazvani kao deo kampanje SNS-a. ‘Savez za Srbiju’ neće učestvovati u toj nezakonitoj igri Srpske napredne stranke i mislim da bi i sami građani trebalo da bojkotuju takve izbore. Sa druge strane izbori u Lučanima su redovni izbori, koji su raspisani u skladu sa zakonom“, rekao je Aleksić.

Aleksić je govoreći o izbornim uslovima pred izbore u Lučanima rekao da u Srbiji danas nije nikakva tajna da nema slobodnih izbora.

  • Na delu je izvođenje ucenjenih ljudi na biračka mesta, a ne slobodni izbori. U Lučanima se već nalaze odredi Pančevaca i Vrščana koji idu od vrata do vrata i saopštavaju da su, u ime Aleksandra Vučića, tu da pitaju šta je potrebno da bi glasali za SNS. Ako ne prođe milom, prelazi se na ucene i silu, rekao je Aleksić i dodao da će “Savez za Srbiju” beležiti sve nepravilnosti i sa time upoznati sve relevantne evropske i svetske institucije.
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *