MOGUĆE DA NIKOLIĆ POVUČE OSTAVKU

Politika

U opštini Knić tokom dana  je najozbiljniije, saznaje  Glas Šumadije, razmatrana mogućnost da predsednik te šumadijske opštine Miroslav Nikolić, koji je u sredu, 15. maja, podneo pisanu ostavku na tu funkciju, povuče datu ostavku. Podnetu ostavku, Nikolić je, prema ranijoj najavi, odbornicima Skupštine opštine Knić trebalo zvanično da obrazloži na sednici lokalnog parlanenta zakazanoj za 23. maj.

  • Još razmišljam, konsultujem se sa saradnicima i tokom popodneva, do 17 ili 18 časova, doneću odluku, upravo  nam je  rekao Miroslav Nikolić, odgovarajući na pitanje , “da li je tačno da je povukao ostavku na funkciju predsednika opštine Knić?” Istakao je, pritom, da ga opterećuje i to što se, kako je rekao, toliko lošeg, u poslednje vreme,  obrušilo na njegovu porodicu i njega.

Nikolić, koji je kadar  Srpske napredne stranke,  našem portalu  je 15. maja potvrdio da je toga dana podneo opstavku na mesto predsednika opštine Knić. Ostavku je podneo “ iz ličnih razloga“, pošto je, kako je kazao, svojevremeno imao veliku porodičnu tragediju , dok, istovremeno ima i velike poslove u svojoj firmi (“Gruža agrar” – prim. Z.R.), koje je sve teže uskladiti sa obavezama na gradonačelničkoj funkciji.

  • Imam u opštini odličan tim, koji čine mladi i obrazovani ljudi, tako da ima ko da me nasledi. Ostajem odbornik Skupštine opštine i nastaviću da učestvujem u radu lokalne samouprave, a time i u realzaciji velikog broja kako započetih, tako i planiranih projekata u Kniću, rekao nam je Nikolić u sredu.

Glas Šumadije, medjutim, saznaje da je Nikolić ostavku pre dva dana podneo i zbog odluke Agencije za borbu protiv korupcije da je u sukobu interesa. Agencija je, naime, pre izvesnog vremena ustanovila da je Nikolić u sukobu interesa, zbog toga što je subvencije iz opštinskog budžeta koristio za poslove svoje privatne firme.

Piše: Zoran Radovanović
Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *