Momirović: Ubrzati radove na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti (video)

Društvo Ekonomija Video

Radovi na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti se dobro izvode, ali u narednom periodu moramo to da ubrzamo dodatno, izjavio je danas u Kragujevcu ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

  • Imamo neka kašnjenja, ona su delimično objektivna, naravno izazvana koronom, ali delimično tu ima i naših propusta, rekao je Momirović novinarima.

Dodao je da ne želi nikoga da navodi, ali je istakao da propusti u budućnosti ne smeju da se dešavaju.

Momirović je zamolio sve nadležne institucije da dodatno ulože svoj napor kako bi završili ovaj projekat i sve druge projekte u zemlji „koje možemo objektivno da završimo“.

  • Mi smo uz neke, hajde da kažem, probleme koje smo imali u početku uspeli da koordinacijom svih državnih organa tu priču zaista zaletimo, ne svuda sa podjednakim uspehom, rekao je Momirović.

Ocenio je da „negde radovi ozbiljno kasne“ i da se razlog za to kašnjenje po pravilu nalazi u lokalnim samoupravama, neblagovremenim urbanističkim projektima, a negde ima problema sa rezminiravanjem, infrastrukturom…

  • Mi te stvari moramo da rešimo, zato smo imali sastanak ovde i sutra imamo ponovo sastanak u Beogradu i uveren sam da ćemo rešiti, rekao je Momirović.

Momirović je danas obišao radove u naselju Denino brdo u Kragujevcu gde će u prvoj fazi biti izgradjeno 270 stanova za pripadnike bezbednosti.

Rekao je da je u prvoj fazi u Srbiji planirana izgradnja oko 7.000 stanova za dve godine, a u narednim fazama dupliranje broja stanova.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić je rekao novinarima da jedini problem koji koči radove na infrastrukturi  otklanjanje minskih sredstava koja su pronadjena na lokaciji.

Rekao je da je ovaj problem odložio za 60 dana završetak infrastrukturnih radova pa će oni biti završeni u februaru 2021. godine.

Dašić nije mogao da precizira kada će biti useljeni prvi „jeftini“ stanovi na Deninom brdu.

Vrednost investicije izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Kragujevcu je oko 35 miliona evra.

Tagovi:

2 komentara

    1. ne znam da li ste upoznati da i ratni veterani imaju pravo ucesca na konkursu za kupovinu ovih stanova. informisite se preko ministarstva za rad i socijalnu politiku. osim nas ..veterana…pravo ucesca imaju i vojni invalidi, civilni invalidi rata i porodice vojnih i civilnih poginulih….samo se raspitajte kada se raspisuje konkurs…pozdrav i svako dobro

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.