„MONUMENTI“ U MOSTOVIMA BALKANA

Kultura

U četvrtak, 23. januara, u 20 časova, u Gradskoj galeriji „Mostovi Balkana“, biće otovrena izložba „Monumenti“, autorke Darije Dragojlović.

Darija Dragojlović je rođena u Kraljevu, 6. avgusta 1996. godine. Trenutno je prva godina master studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, modul slikarstvo u klasi profesora Vidoja Tucovića. Završila je osnovne studije na Filološko-umetničkom fakultetu kao diplomirani primenjeni umetnik, na odseku zidno slikarstvo, u klasi profesora Gorana Rakića.

„Crkvena umetnost kao najlepši primer monumentalne umetnosti na našem tlu, večno nam daje nadu i podsticaj, iz koje je i sama proistekla, gde je monumentalnost uvek (oduvek) prisutna, ali i neprevaziđena… Ceo koncept ovih radova posvetila bih kao poziv, sećanje, vizuelno prožimanje, na one ,,spontane’’ tvorevine koje uočavamo na našoj monumentalnoj umetnosti, njenoj lepoti koja svojom rustikom nam postaje sve lepša i bliža, koja svojom zagasitom gamom, nedostatkom fragmenata, uništenih zbog viševekovnog postojanja, opet u očima posmatrača je jasna i snažna kao i u trenu kada je nastala.“ Darija Dragojlović

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.