MUP POTVRDIO: POKUŠAJ OTMICE IZMIŠLJEN

Društvo Grad

Kragujevačka policija utvrdila je da je navodni pokušaj otmice jedne devojčice ispred osnovne škole u prigradskom naselju Veliko polje izmišljen, kao i priča o belom kombiju iz kog navodno nepoznate osobe ispred kragujevačkih škola pozivale učenike da uđu u vozilo, nudeći im bombone.

Policijska uprava (PU ) Kragujevac je saopšrila da je nakon obavljenih razgovora sa direktorima škola, nastavnim osobljem i velikim brojem građana, utvrđeno je da je reč o lažnoj prijavi.

Policija je pronašla devojčicu koja je izmislila ovaj događaj i sa njom je policijski službenik koji ima sertifikat za rad sa maloletnicima, u prisustvu roditelja i radnika Centra za socijalni rad Solidarnost, obavio razgovor, sopštila je PU Kragujevac.

O ovom slučaju, koji je uznemirio javnost, biće obavešteno Više javno tužilaštvo u Kragujevcu, kome će biti dostavljen izveštaj.

Policija je apelovala na roditelje i nastavnike „da svako saznanje koje može da ugrozi bezbednost učenika prijave policiji“ kako bi mogla adekvatno da reaguje i detaljno ispita sve navode, ističući da je to mnogo bolje nego da se neproverene informacije „koje dovode do podizanja panike i uznemirenja javnosti, pre svega same dece, šire po društvenim mrežama“.  

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.