NA SEDNICI PO HITNOM POSTUPKU PLAN ZA DENINO BRDO

Grad

Odbornici gradskog parlamenta raspravljaće sutra (27. april) o formiranju novog komunalnog preduzeća, koje bi objedinilo pet postojećih, a Gradsko veće danas je uputilo zahtev za sazivanje sednice Skupštine grada po hitnom postupku na kojoj bi se kao jedina tačka dnevnog reda razmatrao Plan detaljne regulacije “Denino brdo. Reč je o potezu između ulica Božidara Maslarića i Belodrimske, koji predstavlja osnov za formiranje nove stambene zone za potrebe državne stanogradnje.

Prethodno je Gradsko veće, na istoj sednici, utvrdilo predlog tog Plana detaljne regulacije i uputilo ga u skupštinsku proceduru. Ukupno planirano građevinsko područje obuhvata površinu oko 20 hektara i kako je planom predviđeno za potrebe pripadnika snaga bezbednosti biće izgrađeno 700 stanova, dok preostalih 500 mogu da budu građeni i po tržišnim uslovima.

Gradsko veće donelo je i odluku o objavljivanju stalno otvorenog konkursa za prijavu predloga projekata udruženja / organizacija iz oblasti poljoprivrede u cilju dodele sredstava iz budžeta grada za 2018. godinu u ukupnom iznosu od 750.000 dinara. Maksimalni iznos sredstava koji može biti odobren jednom udruženju / organizaciji je do 250.000 dinara, a samo izuzetno na obrazložen predlog komisije može biti odobren viši iznos. Konkurs će biti objavljen na zvaničnoj internet stranici grada www.kragujevac.rs.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.