NAČELNIK KRAGUJEVAČKE SAOBRAĆAJNE POLICIJE: KONTROLISAĆEMO VOZAČE, ALI I PEŠAKE

Društvo
  • Policijski službenici saobraćajne policije Policijske uprave u Kragujevcu, tokom novogodišnjih i božićnih praznika, na putevima i ulicama u naseljenim mestima, kao i u zonama ugostiteljskih objekata i mestima gde se očekuje okupljanje većeg broja građana, pojačano će kontrolisati saobraćaj u cilju otkrivanja i sankcionisanja prekršaja koji su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda, s posebnim akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kaže načelnik Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave Kragujevac Bojan Radosavljević.

Radosavljević ocenjuje da narednih dana očekuje pojačana frekvencija i gužva u saobraćaju, pa apeluje kako na pešake, tako i vozače da poštuju propise iz bezbednosti saobraćaja.

  • Savetujemo svim vozačima da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima i stanju puta, kao i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je to u interesu njihove i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.
    Za ovaj vremenski period karakteristična je pojava magle, sumaglice, kolovozi su mokri, a niske temperature stvaraju led i poledicu, pa se vozačima savetuje da prilagode brzinu kretanja vremenskim uslovima i stanju na putevima.


Saobraćajna policija Policijske uprave Kragujevac, svoje aktivnosti usmeriće i na kontrolu pešaka, pa će 27. decembra, sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja kretanja pešaka, kao i nepoštovanje obaveza vozača prema pešacima.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.