NAGRADE NAJBOLJIM RAKIJAMA

Društvo Ekonomija

Ocenjivanje kvaliteta prirodnih voćnih rakija registrovanih proizvođača je organizovala Regionalna asocijacija proizvođača rakije «Šumadijska rakija» uz podršku Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, koje je održano drugog septembra 2018. godine na Šumadija sajmu.

Tročlana komisija eksperata ocenjivala je 47 uzoraka, koje je prijavilo 19 registrovanih proizvođača prirodnih voćnih rakija i izabrala apsolutne šampione u kategoriji šljivovice, kao i šampione grupe u kategoriji rakija od kajsije, kruške i dunje.
Komisiju za ocenjivanje činili su: prof. dr Ninoslav Nikićević, predsednik komisije, prof. dr Ivan Urošević, prof. dr Vele Tešević i sekretar komisije LJubiša Stanković.

Dodeljeno je ukupno 47 medalja i nagrada za kvalitet i četiri pehara. Od toga izdvajamo:

Apsolutni šampion u kategoriji šljivovice:
– Destilerija Aleksić prvi, Guberevac, šljivovica prepečenica

Šampion grupe u kategorija kajsija:
– Podrum Skerlić, Lipovac Topola

Šampion grupe u kategoriji viljamovka:
– Destilerija Čolić, Kutlovo

Šampion grupe u kategoriji dunja:
– Stara kuća Manojlović, Paraćin

Nastup Asocijacije ,,Šumadijska rakija” kao i svi prateći događaji na Poljoprivrednom sajmu u Kragujevcu organizovani u okviru projekta “Šumadijska šljiva“ koji se realizuje u okviru programa “Podrška ruralnom i regionalnom razvoju u Republici Srbiji”. Projekat finansira Švajcarska Vlada, a sprovodi konzorcijum partnera koji čine NIRAS (Poljska, Danska), FAOW (Poljska) i Partner Solutions (Srbija). Vodeći partner na projektu «Šumadijska šljiva» je Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, dok su projektni partneri Grad Kragujevac, opštine Aranđelovac, Topola, Rača, Knić i Batočina, Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Kragujevac i Regionalna asocijacija proizvođača rakije “Šumadijska rakija“.

 

 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.