Nagrade za učesnike likovnog konkursa kineske provincije Đangsu

Grad Kultura


Kineska Narodna provincija Đangsu organizovala je Međunarodni likovni konkurs za mlade 2020. godine, na kojem su učestvovali i đaci Osnovne škole „Milutin i Draginja Todorović“.
Za sedmoro učenika, nastavnika i direktora ove kragujevačke škole, član Gradskog veća za obrazovanje Dušan Aleksić priredio je prijem i tom prilikom uručio sertifikate za kreativnost i imaginaciju i poklone koji su za njih stigli iz Kine, iz partnerskog grada Vušija.

  • Grad Kragujevac gaji prijateljske odnose sa mnogim državama i gradovima. Prošle godine u ovo vreme stigao nam je poziv iz Kine da se naši osnovci uključe u Međunarodni likovni konkurs na temu „Život je lep“. Poziv za učešće uputili smo školama, a direktor i nastavno osoblje Osnovne škole „Milutin i Draginja Todorović“ uspeli su da animiraju svoje đake kako bi učestvovali na konkursu. Ovaj prijem smo organizovali da bismo istakli njihov uspeh, uvažili njihov rad i pokazali celoj Srbiji da imamo talentovanu decu koja van okvira naše zemlje ostvaruju zapažene rezulate, kazao je Dušan Aleksić.
  • Radovi na temu „Život je lep“ uglavnom su sadržali motive i viziju života posle pandemije, koji su prema rečima nastavnika likovnog Đorđa Slavkovića bili optimistični i puni boja uz eksperimentisanje različitim tehnikama.
    Vrednost jedne škole meri se i po postignućima i rezultatima učenika u slobodnim i vannastavnim aktivnostima, kazao je Dragan Pavlović, direktor Osnovne škole „Milutin i Draginja Todorović“, istakavši da je likovna sekcija jedna od onih koja u renoviranom kabinetu vizuelnih umetnosti odlično radi u školi. Trudimo se da iz brojnosti svake generacije izvedemo talente i ponudimo im učešće na konkursima, čime želimo da ih afirmišemo na polju umetnosti, kazao je Pavlović.

U cilju promocije prijateljske razmene, gradu Kragujevcu će i ove godine biti upućen poziv za „Međunarodni likovni konkurs Đangsu 2021“ čija je tema „Svet u tvom srcu“.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.